Karkkipäivään supermehevät suklaamuffinssit vaahtokarkkikuorrutteella

Perjantai lähenee ja karkkihammasta alkaa kolottaa? Mulla on ehdotus, harrasta vähän muutenkin kuin lenkin muodossa Makuuniin (mikä sekin on hyvä) ja leivo itsellesi ja läheisillesi perjantaipussi muffinin muodossa! Viikonlopun karkit ja kalorit samassa pakkauksessa, luvassa sweetness overdose.

Olin ajatellut jakaa teille lapsia ja lapsenmielisiä miellyttävän ja miniapurien kanssa helposti toteutettavan reseptin whoopies-leivonnaisista vaahtokarkkitäytteellä. Mutta rupesin kehittelemään ajatusta pidemmälle ja kun ystäväni sanoi blogini reseptien houkuttavan kokeilemaan jopa niin paljon, että perinteinen viikonlopun karkkipussi saattaisi korvautua leivonnalla niin häntä ajatellen halusin tehdä leivonnaisen, jossa nämä molemmat yhdistyy.

Kuorrutuksen kera tämä kuppikakku on suloisessa sokerisuudessaan makean ystävien mieleen ja ilman kuorrutusta myös mitä parhain ja mehevin suklaamuffinssi. Kukapa nyt sellaista voisi vastustaa?
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (19)  SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (15)

Ohje sopii lasten kanssa leivottavaksi ja ainoa uhka asiassa on, että keittiö saa uuden ruskeahkon sävyn pöllyävän kaakaojauheen ansiosta koska sitähän voi helposti ”ihan vahingossa” puhaltaa kulhosta puolet pihalle. Mutta mitään pysyvämpää vahinkoa ei tällä pitäisi saada keittiössä aikaiseksi!

Jos leivonta sattuu vielä herkkupäiväksi niin mikäs sen mukavampaa hommaa skidille kuin koota koristeeksi tulevat karkkivartaat ja nappailla muutama omaankin suuhun. Meidän perheessä tämä jäi kyllä mun hommaksi lapsen jo nukkuessa mutta ei siinä, yhtä mukavaa se oli munkin mielestä vähän salaa karkkeja maistella. Kunnes mies huomasi ja tuli jaolle. No, jotain jäi onneksi koristeiksikin!
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (12)

Tässä siis ultimate makea suklaa-vaahtokarkki kuppikakku teille! Leivonnainen tai ainakin sen koristelut on lastenkutsujen varma hitti ja aikuisempaan makuun varraskoristelut voisi koota marjoilla ja jättää kokonaan kuorrutuksen pois.

Sen verran näistä söpöistä karkkivartaista, että lasten kanssa niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Huomasin, että karkit ovat tarranneet melko tiukasti tikkuun kiinni, jolloin ne voi syödä siitä ympäriltä tai nykiä irti mutta mielellään aikuisen toimesta, jotta ei lipsahda ja skidillä tikku suussa tai silmässä. Ei kiva.

SUKLAAMUFFINSSIT (noin 20 kpl keskikokoista muffinssia)
150 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
150 g rouhittua suklaata
1,5 dl maitoa

1) Nostele kaikki ainesosat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Pehmitä rasvaa tarvittaessa pienillä tehoilla hieman mikrossa.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (5)
2) Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään, sähkövatkain tai yleiskone hoitaa homman!
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (1)  SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (2)
3) Lisää kananmunat yksittäin mukaan välissä hyvin vatkaten.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (3)
4) Sekoita kuivat aineet keskenään. Ne lisätään taikinaan vuorotellen maidon kanssa pienissä erissä välillä hyvin sekoittaen.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (4)
5) Kääntele lopuksi veitsellä pieneksi rouhittu suklaa taikinaan ja jaa taikina lusikan avulla muffinssivuokiin. Siisteimmin ilman taikinaroiskeita saat taikinan vuokiin laittamalla sen pakastepussiin, leikkaamalla kärjen auki ja pursottamalla taikinan vuokiin. Teit kummalla tavalla tahansa niin laita taikinaa noin 2/3 muffinssivuoan tilavuudesta. (Tämä taikina on aivan liian hyvää mutta onneksi sitä on reilusti, jos ohessa tulee suoritettua pakollista laadunvalvontaa)
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (6)

Mulla oli käytössä keskikokoisia ihan lähimmästä K-kaupasta ostamiani muffinssivuokia, joista ohuet paperiset laitoin silikonisen muffinssivuoan sisään, jotta ne eivät leviä uunissa. Tosin taikina vaikutti erittäin jämäkältä ja pari ilman silikonista vuokaa paistamaani muffinssia pysyi hyvin kasassa ilman merkittävää sivuille leviämistä. Pinkit valkoisin pilkuin ovat jämäkkää kartonkia ja pitävät muotonsa ilman silikonivuokaa.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (16)

6) Paista muffinssit 200 asteessa 15-20 minuuttia keskitasolla. Uunien tehoissa on eroja eli oikea paistoaika löytyy vain kokeilemalla. Omassani sopiva aika oli hieman alle 20 minuuttia. Tarkkaile muffinsseja paiston aikana, alle 15 minuuttia riittää hyvin, jos haluaa lopputuloksena mehevän mudcakemaisia muffinsseja!

Kypsyyttä voi kokeilla cocktailtikulla, kun pinta alkaa näyttää kypsältä. Jos haluat täysin kypsiä muffinsseja, ovat ne valmiita, kun tikkuun ei jää keskeltä kokeiltaessa lainkaan taikinaa. Jos haluat mutakakkumaisia keskeltä hieman löysiä muffinsseja niin lyhennä paistoaikaa ja ota muffinssit pois, vaikka tikkuun vielä jäisi hieman taikinaa kokeillessa.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN

Keskeltä mutakakkumaisen löysiksi jätettyjen muffinssien tulee antaa rauhassa jäähtyä ja vetäytyä, jotta sisus jähmettyy. Sisältä hieman kosteat muffinssit olivat todella herkullisia! Tosin en usko, että tällä ohjeella edes on mahdollista tehdä liian kuivia muffinsseja.

Kuvassa oikealla on sisältä löysemmäksi jätetty muffinssi ja sen keskiosa on uunista oton jälkeen vajonnut. Tällä ei ole merkitystä ja sen saa peittoon kuorruteella. Vasemmanpuoleinen muffinssi on paistettu kypsäksi ja kohoaa keskeltä ylöspäin.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (8)

VAAHTOKARKKIKUORRUTE JA KORISTEET
75 g voita
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 prk vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff, 213 g. Tätä on ainakin S-ryhmän ja K-kauppojen valikoimissa)

Cocktailtikkuja
Lempikarkkejasi tai marjoja

1) Pehmitä (älä sulata) voita hieman mikrossa, jos se ei ole ollut huoneenlämmössä ja näin ollen tarpeeksi pehmeää käsiteltäväksi. Notkista voi sähkövatkaimella.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (10)
2) Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää vaahtokarkkilevite.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (9)
3) Lusikoi kuorrute pakaste- tai pursotuspussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia, jotta se jähmettyy.
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (14)
4) Pursota kuorrute muffinssien päälle. Mulla oli alkuun tylla (eli pursotinpää) pussissa mutta se oli liian kapea eikä kuorrute tahtonut tulla siitä ulos. Irrotin sen ja pursotin kuorrutteen suoraan pussista, ei tullut mitään kuviota mutta kuorrute levittyi kauniin tasaisesti muffinssien päälle. Tässä(kin) vähemmän on enemmän, itsellä kuorrutetta tuli ehkä hiukan reippaasti muffinssien päälle mutta hyvin kuorrute jähmettyi eikä lähtenyt leviämään. Toisaalta valmiit kuppikakut runsaalla kuorrutteella olivat täydellisen makuisia!

6) Lisää koristeiksi kootut karkkitikut ja tadaa, muffinssien muutos kuppikakuiksi on valmis!

Säilytä valmiit kuppikakut jääkaapissa, mikäli niitä ei ole tarkoitus tarjoilla heti. Ne on kuitenkin hyvä ottaa esille hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jolloin maut tulevat paremmin esille kuin kylmänä. Vaaleanpunainen vuoka valkoisin pilkuin oli siitä oikein hyvä, että kuppikakun sai helposti syötyä leivonnaisena lusikalla. Ja en voi tarpeeksi ylistää mehevien suklaamuffinssien ja ihanan höttöisen vaahtokarkkikuorrutteen yhdistelmää.
 SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (23)   SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (20)

SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (11)

Varsinaisia suurempia sudenkuoppia ei tässä reseptissä tullut vastaan ja leivonta sujui sujuvasti. Ainoa missä kehotan tarkkaavaisuuteen on uuniosuus, jotta muffinssit eivät pala.

Kesä on täällä, tehkää sen kunniaksi näitä suloisia kuppikakkuja!
SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (21)

SUKLAAMUFFINSSIT VAAHTOKARKKIKUORRUTTEELLA JA KARKKIKORISTEIN (17)

5 kommenttia artikkeliin ”Karkkipäivään supermehevät suklaamuffinssit vaahtokarkkikuorrutteella

  1. Olen sanaton. Kolmevuotias lapsemme heittäytyi (vaihteeksi) onnesta lattialle.

    Taikina oli herkullista, mutta lopputuote onnistuessaan aivan omaa luokkaansa. Puolet satsista kuivatin aikalailla kivikovaksi – uunissani 15 minuuttia oli hieman liikaa – ja syyllistyin osittain myös perisyntiini ylisilppuamiseen. Onneksi osa suklaarouheesta jäi kuitenkin sopivan isoiksi paloiksi, jolloin suuhun osui myös ihanaa sulanutta suklaata. Kuorrutteestani tuli aikamoista tököttiä, minkä johdosta pakastepussi sanoi sopimuksensa irti. Levittyi kuitenkin hienosti ja ihan nätisti veitsellä.

    Tumman suklaan ja vaahtokarkin yhdistelmä on taivaallinen! Kiitos.

    Tykkää

    • Jes, kiitos kommenteista! Ja ymmärrän kolmevuotiasta, kukapa EI heittäytyisi lattialle näiden herkkujen edessä 😀

      Onneksi kuivatit vain puolet satsista, mulla taitaa olla melko tehoton uuni.. Näissä muffinsseissa vähemmän kypsä, lähes raaka, on ihan omaa luokkaansa maullisesti! Ja joo, kyllä toi suklaa toimii paremmin isona rouheena.

      Tänä viikonloppuna tein valkosuklaa-karpalokuppikakkuja ja koitan saada ohjeen pian blogiin niin pääset käyttämään leipurin hattua lenkkeilyn sijaan ;D

      Tykkää

  2. Paluuviite: Mahtavan mehevä mutakakku, päivän kuin päivän pelastuksena! | LEIVO MUN KAA

  3. Nam, tällä reseptillä tuli ihania muffinsejä: päältä vähän rapsakoita ja sisältä ihanan pehmeitä ja meheviä. Vähän muokkasin ohjetta omiin tarpeisiin: vaniljasokerin korvasin kuivatulla vaniljatangolla, kaakaojauheen raakakaakaojauhella (puolitin määrän) ja jätin suklaan kokonaan pois.

    Liked by 1 henkilö

    • Moikka! Kivaa, kun kokeilit ja kommentoit 😀 Erittäin hyvältä kuulostaa tekemäsi muokkaukset, pitänee itsekin kokeilla ensi kerralla noin. Kaapistani löytyy Urtekramin vaniljajauhe, joka tuo myös hyvin makua ja jolla vaniljasokerin voi huoletta korvata.

      Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Tykkää

Jätä kommentti