Ihan parhaat mokkapalat

Mokkapalat, jotta maanantaisi olisi edes astetta parempi. Koska onko parempaa kuin mokkapalat? No ei kyllä ole. Mä voin myöntää, olen koukussa. Ehdottomasti eniten mun tulee leivottua juuri näitä maailman helpoimpia, ala-asteen myyjäisistä tuttuja suosikkileivonnaisia. Koska ne on vaan niin hyviä!

Ihan parhaat mokkapalat

Mokkapaloissa on reseptistä ja leipojasta riippuen suuria eroja! Muistan kuinka ihanan tiiviitä ja tosi tummia olivat yhden luokkakaverini äidin tekemät mokkapalat. Itse en ole kertaakaan samaan lopputulokseen yltänyt vaan omat mokkapalani ovat olleet poikkeuksetta aina melko vaaleita riippumatta mitä kaakaojauhetta ja kuinka paljon sitä olen käyttänyt. Toki tällä mun luottoreseptilläni maku onkin sitten maailman paras ja mokkapalat takuuvarmasti kuohkeita! Jälkikäteishuomiona täsmennettäkön, että vaihdettuani sittemmin kaakaojauheen Lidlin omaan Belbake -merkkiseen, on värikin syventynyt ja maku parantunut entisestään, mikäli se on edes mahdollista.

Tarvitseekohan edes lisätä, että mun mielestä mokkapalat on pyhä asia. Kun kerran on löytänyt parhaan reseptin niille, on sitä turha lähteä muuttamaan. Päälle pistän tottakai perusnonparelleja, jotka kuuluu yhtä varmasti mokkapaloihin kuin aito voi uusiin perunoihin!

Ei voi olla katu-uskottava leivontablogi, jos sieltä puuttuu mokkapalojen resepti. Joten tässä tämä teille, kohdelkaa sitä rakkaudella ja ilmaisena vinkkinä, pidä aina mokkapala-ainekset kaapissa ja maailmasi on ehdottomasti mukavampi paikka!

Ihan parhaat mokkapalat

IHAN PARHAAT MOKKAPALAT

POHJA
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta
2 dl maitoa
200 g voita

KUORRUTE
50 g voita
500 g (1 pkt) tomusokeria
0,75 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

1) Tarkista, että kaikki aineet löytyy ja ovat huoneenlämpöisiä. Kananmunia voi tarvittaessa lämmittää hanan alla kuumalla vedellä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja levitä uunipellille leivinpaperi. Hätätapauksessa myös kevyesti voideltu folio käy hyvin, testattu on! Ainesosakuva on otettu aiemmalta mokkapalojen leivontakerraltani, jolloin käytössä oli vielä Fazerin kaakaojauhe. Kuvien mokkapalat on leivottu sen sijaan jo Belbake kaakaojauheella, joka tuo syvyyttä niin väriin kuin makuun, joka ei harmillisesti kyllä kuviin tallennu 😀
Ihan parhaat mokkapalat

2) Sulata voi mikrossa sulaksi, nyt saa mennä ihan nesteeksi luvan kanssa. Jätä jäähtymään.

3) Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskone voi vatkata puolestasi munat ja sokerin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Maltti on valttia kelpo vaahdon aikaansaannissa!
Ihan parhaat mokkapalat

4) Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljajauhe) keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon vain vähän vatkaten tai ihan puuhaarukalla käännellen. Sekoita voisula joukkoon. Voiko helpommaksi enää mennä?
Ihan parhaat mokkapalat Ihan parhaat mokkapalat

5) Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia 200 asteessa. Jätä pohja jäähtymään. Uunien tehokkuuksissa on eroja, joten paistoaika vaihtelee. Kypsyyttä voi testata puutikulla. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, anna kypsyä vielä hetki! Toisaalta mokkapaloja(kaan) ei kannata vetää ylikypsäksi ja siten kuivaksi, joten tuo vartti paistoaikana lienee melko maksimi.
Ihan parhaat mokkapalat

6) Sulata kuorrutukseen tuleva voi mikrossa. Keitä kupillinen vahvaa kahvia (kaksi mittaa kahvinpuruja ja yksi mitallinen vettä on mielestäni hyvä suhde). Sekoita kulhossa keskenään tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Ihan parhaat mokkapalat

8) Lisää kuivien kuorruteaineiden joukkoon noin 0,5 dl kahvia ja sula voi voimakkaasti sekoittaen. Tarkista paksuus ja lisää tarvittaessa varovaisesti kahvia ohuemman kuorrutteen aikaansaamiseksi. Kuorrute saa mielestäni olla melko paksua, riittää, kunhan sen saa levittymään nätisti pohjan päälle.
Ihan parhaat mokkapalat

9) Levitä kuorrute välittömästi pohjan päälle veitsellä tasaiseksi sivellen ja ripottele päälle haluamasi koristeet. Ei ole häpee olla nopee, kuorrute jähmettyy salamannopeasti, jonka jälkeen nonparellit kiinnittymisen sijaan kimpoilevat keittiössäsi sinne tänne. Ei kiva.
Ihan parhaat mokkapalat

10) Anna kuorrutteen kovettua ja paloittele terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Mokkapalojen maku tiivistyy jääkaapissa ja ne voi huoletta pakastaa. Sulatus onnistuu huoneenlämmössä tai äärimmäisellä varovaisuudella pienimmällä mahdollisella sulatusteholla mikrossa, jotta kuorrutus ei pääse sulamaan valuvaksi.

Ihan parhaat mokkapalat

Ihan parhaat mokkapalat

Ihan parhaat mokkapalat

9 kommenttia artikkeliin ”Ihan parhaat mokkapalat

  1. Paluuviite: Leivo maailmasta parempi paikka | LEIVO MUN KAA

  2. Paluuviite: Suloisen syötävä mokkapalakakku | LEIVO MUN KAA

  3. Paluuviite: Maailman helpoimmat ja maistuvimmat porkkanakakkumuffinssit | LEIVO MUN KAA

    • Moikka, kiitos kommentista! Mahtavaa kuulla, että ohje miellytti! Olen itse ihan mokkapalat-addikti, näitä on niin kiva ja nopea tehdä, plussaa maistuva lopputulos 😄 Makeaa kesää! Terkuin, Hannis

      Tykkää

  4. Tämä on todellakin paras mokkapalaresepti kaikista mitä vuosien varrella on tullut etsittyä! Taikina ei jää kuivaksi ja vaan mukavan ”kosteaksi” ja ennenkaikkea maistuvaksi. Suosittelen!

    Tykkää

Jätä kommentti