Nutellafudge, vaarallisen hyvää

No nyt on löytynyt voittaja sarjassa super helposti super hyvää. Ilman uunia duunattava nutellafudge suolaisella pretzel-twistillä on vaarallisen koukuttavaa, jota voi aina napsia sen yhden pienen palan lisää. Senpä takia oonkin tätä nyt muutamaan otteeseen valmistanut vieraille tarjottavaksi, ettei epähuomiossa tule itse syötyä noin miljoonatsiljoonaa kaloria, jotka yhteen pienen pieneen palaseen tässä herkussa piiloutuvat!

Nutellafudge (21)

Mutta mitäpä siitä, harvat herkut täysin kalorivapaita ovatkaan! Tällä ihanan täyteläisellä fudgella hurmaat kyllä niin itsesi kuin muutkin. Valmistustapa on todella iisi, kun ainekset sulatetaan vain kattilassa, heitetään sekaan tykötarpeet ja kaadetaan komeus vuokaan jähmettymään. Seos itsessään on makeaa, mikäpä ei olisi missä on nutellaa sekä kondensoitua maitoa suklaalisällä, joten sen takia sekaan lisätäänkin sopivaa suolaisuutta tuomaan pretzeleitä sekä paahdettuja manteleita. Näitä vaihtelemalla, esimerkiksi suolapähkinät tai kuivatut pehmeät karpalot, voi fudgen makua muunnella. Nutella maistuu kyllä lopputuloksessa mutta ei ollenkaan hallitsevasti yli muiden makujen, jolloin myös ei-niin-nutella-fanit tästä herkusta pitävät. Todistetusti!

Nutellafudge (19)

Ohjeen olen bongannut alunperin kauniina kuvana Instagramin ihmeellisestä maailmasta, jonka pohjalta omaa versiota aiheesta kokeilin. Vaarallisen hyvä herkku on tehty syötäväksi mutta sitä ennen se pitää valmistaa, joten tässä jakoon simppeli ohje! Helpommaksi ei mene, lupaan.

Nutellafudge (5)

VAARALLISEN HYVÄ NUTELLAFUDGE

2 dl nutellaa
200 g tummaa suklaata
1 tölkki kondensoitua maitoa (makeutettu, 397 g)
1 dl paahdettuja manteleita tai hasselpähkinöitä
1,5 dl pretzeleitä karkeasti rouhittuna
Lisäksi päälle koristeluksi kokonaisia minipretzeleitä

1) Tsekkaa, että ainekset löytyvät. Nutellaa saa purkissa varmastikin jo jokaisesta lähikaupasta ja kondensoitua maitoa tölkkitavarana ainakin hieman isommista supermarketeista. Kondensoitu maito löytyy yleensä hillojen ja säilyketavaran läheisyydestä.
Nutellafudge (11)

2) Vuoraa huolella käyttämäsi vuoka leivinpaperilla. Mulla oli suorakulmainen vuoka kooltaan 37 cm x 24 cm käytössä ja sillä tuli sopiva paksuus. Mikä tahansa vuoka käy, jossa tilavuus on suunnilleen sama, käy yhtälailla. Tottakai voit käyttää myös erikokoista vuokaa, jolloin käyttämääni vuokaa pienemmällä tulee paksumpia paloja ja isommalla ohuempia. Jos sulla on vain useita pieniä vuokia esim. leipävuoat niin jaa massa useampaan eri vuokaan.

3) Pilko mantelit noin 1 dl sekä minipretzelit noin 1,5 dl melko reiluiksi paloiksi odottamaan.
Nutellafudge (15)

4) Rouhi levy tummaa suklaata pieneksi ja lisää se kattilaan tölkillisen kondensoitua maitoa ja 2 desiä nutellaa kanssa.

5) Keittele melko miedolla lämmöllä seosta hämmentäen, jotta ainekset sulavat mutta eivät pala pohjaan. Massa on melko jämäkkää, joten sitä saa voimalla vääntää!

6) Kun ainekset ovat sulaneet ja sekoittuneet tasaiseksi massaksi, lisää mantelit ja  pretzelit. Kaada seos valmiina odottavaan vuokaan ja asettele päälle pretzelit.

7) Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Massan tulee antaa tekeytyä vähintään neljä tuntia, jonka jälkeen sen voi kovettuneena leikata sopiviksi annospaloiksi. Itse leikkasin annospalat kokonaisten pretzelien mukaan, jolloin paloja tuli 34 kappaletta.

8) Valmista fudgea kannattaa säilyttää jääkaapissa ja antaa ennen tarjoilua olla hetki huoneenlämmössä, jotta maut pääsevät paremmin esille.

9) Gluteenittoman version saat vaihtamalla pretzelit esimerkiksi kevyesti suolattuihin pähkinöihin.

Tarjoile ja nauti!

Nutellafudge (12)Nutellafudge (22)Nutellafudge (10)

2 kommenttia artikkeliin ”Nutellafudge, vaarallisen hyvää

  1. Oooh 😍 Näitä täytyykin kokeilla viikonloppuna! Säilyykö kuinka hyvin? Jos sunnuntaina juhlat, ni kuinka aikaisin uskallan tehdä?

    Tykkää

    • Moikka Mari! Nämä todella ovat kokeilemisen arvoisia👌 Säilyvyydestä sanoisin, että sunnuntaiksi voit tehdä niitä vaikka heti huomenna ja säilytä fudget ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

      Yleisesti ottaen fudge säilyy muutamankin viikon, kuten tässäkin ohjeessa on käytetty säilyvyydeltään hyviä ainesosia. Ainoa, mitä mietin on nuo päälle tulevat pretzelit, jotka voivat vähän pehmentyä. Toisaalta nekin ovat sen verran ”kyllästettyä” tavaraa, että saattavat hyvinkin säilyä ilman minkäänlaista damagea.

      Oikein mukavia juhlia! Toivottavasti suolaisen suloiset nutellafudget maistuvat 😄

      Tykkää

Jätä kommentti