Makea minipitsa

Tällä kertaa onni oli myötä, kun pieleen menneestä kokeilustani syntyi kokonaan uusi helppo ja ihana herkku. Tarkoituksenani oli tehdä cannoleja, jotka ovat tötteröiksi käärittyjä rullia kermavaahdolla tai mascarponella täytettynä. Sattuneista, joskin itselleni tuntemattomista syistä ei paistettujen cannolilevyjen rullalle kääriminen onnistunut ensinnäkään. Näin ollen mulla oli muutama rapea ohut pohjanen, joille mietin käyttöä? Sopivasti miehestäni pyöreät pohjat muistuttivat minipitsoja, joten tämä loistava idea lähti toteutukseen välittömästi makeilla täytteillä!

Makeat minipitsat (29)

Ohjeella tulee ohuita noin 10 cm halkaisijaltaan olevia pohjia kahdeksan kappaletta. Pohjat ovat helppoja sormisyötäviä, sillä ne kestävät hyvin murenematta. Tosin makeat minipitsat tulee täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, sillä seisotus jääkaapissa tekee rapeasta pohjasta pehmeän, joka ei pidä enää muotoaan.

Makeat minipitsat (18)

Kaikki helppo ja nopea tarjoiltava sopii mielestäni mainiosti kesään, kun keittiössä hääräilyn sijaan on hauskempaa nauttia ulkoilmasta! Tällä kertaa täytteeksi valikoitui mascarpone-kermavaahtoseos mutta miksei makean minipitsan päälle sopisi mainiosti myös jäätelö marjoin höystettynä.

Vaikka tällä hetkellä sataakin, elää usko lämpimän leppoisiin päiviin vahvana! Sääennusteisiin vilkaisematta, ehkäpä jo ensi viikolla aurinko hellii kansaa 😀

Makeat minipitsat (19)

MAKEAT MINIPITSAT (noin 8 kpl)
POHJA
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,25 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

TÄYTE
1 dl vispikermaa
150 g mascarponea
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl hilloa
(Pinkkiä elintarvikeväriä)
Vadelmia
Banaania
Strösseleitä
Keksimuruja tai suklaarouhetta

TEE NÄIN
POHJAT
1) Aloita piirtämällä leivinpaperille ympyrät, joille taikinan myöhemmin levität. Ympyrät voi hyvin vetää myös vapaalla kädellä mutta itse käytin apuna murokulhoa. Halkaisijaltaan ympyrät saavat olla noin 10-12 cm ja neljä ympyrää per leivinpaperi. Piirrä ympyröitä kahdelle leivinpaperille ja aseta ne uunipelleille valmiiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteiseksi.

2) Valmista pohjan taikina. Vaahdota pehmeä voi 75 g ja sokeria 1 dl. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolella.

3) Sekoita vehnäjauhojen 1,25 dl joukkoon 1 ruokalusikallinen tummaa kaakaojauhetta. Lisää kuivat aineet voisokerimunavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.

4) Annostele kukkura ruokalusikallinen taikinaa per ympyrä ja sivele veitsellä tasaiseksi.

5) Paista pelti kerrallaan uunin keskitasolla tasalämmöllä 200 asteessa 4-5 minuuttia. Anna pohjien kunnolla jäähtyä uunista oton jälkeen, jolloin ne kovettuvat rapeiksi.

6) Pohjat säilyvät huoneenlämmössä keksirasiassa tai kakkukuvun alla muutaman päivän hyvinä. Pohjat täytetään vasta juuri ennen tarjoilua, jotta niiden rapeus säilyy.

TÄYTE
7) Vaahdota vispikerma 1 dl vaahdoksi. Lisää mascarponea joukkoon 150 g ja sekoita. Maista ja lisää sokeria tarpeen mukaan noin 1 rkl sekä 1 tl vaniljasokeria. Annostele täytettä pohjille noin lusikallinen ja sivele veitselle tasaiseksi. Jätä noin 1/3 täytettä kulhoon ja sekoita siihen vadelma- tms. hilloa sekä ripaus pinkkiä elintarvikeväriä. Lisää pohjille kerros vaaleanpunaista täytettä.

Voit tottakai skippaa pinkin täytteen ja levittää valkoisen täytteen kokonaisuudessaan pohjille!

8) Ripottele päälle vadelmia, muutama bananisiivu, strösseleitä ja keksinmuruja tai suklaahippusia. Pitsantäyttö osuus on hauskaa, kun vain mielikuvitus on rajana ja lapsetkin voi ottaa mukaan hommaan koristelemaan oman makean pitsansa.

Tarjoa makeat pitsat heti ja nauti suoraan serveteiltä mutustellen!

Makeat minipitsat (26)Makeat minipitsat (28)Makeat minipitsat (20)Makeat minipitsat (34)

 

2 kommenttia artikkeliin ”Makea minipitsa

    • Moikka! Kyllä vain, olivat herkullisia. Epäonnistumisten aatelia 😀 😉 Vielä jäi mietityttämään millaisia cannolit onnistuessaan ovat.. No, harjoittelu jatkukoon!

      Mukavaa alkavaa viikkoa 🙂

      – Hannis.

      Tykkää

Jätä kommentti