Kesän mansikkakakkuni, helppo mansikkatiramisu

Sain pyynnön toteuttaa mansikkakakun ohjeen blogiin. Ajatus jäi hautumaan ja tässä ohje vihdoin tulee! Hieman jälkijunassa, kun tätä herkkua nautittiin jo erään herrasmiehen synttärijuhlissa kesäkuun puolella mutta sittemmin ei blogi ja tietokoneeni ole kesän aikana auennut. Vihdoin, kiitos sateisten päivien, sain kuvat käsiteltyä ja ohjeen tänne asti teidän nautittavaksi! Ehkä aika on oikea juuri nyt, kun kotimaisten mansikoiden sesonkikin on käsillä. Kyllä se vain niin on, että ne kruunaavat kesäleivonnaiset maailman parhaalla maullaan.

DSC_0014

Mun tän kesän the kakku on mansikkatiramisu ja se on helppo, SUPER helppo. Siinä ei tarvita uunia eikä liivatteita ja siksi se sopiikin loistavasti mökkiolosuhteissa tehtäväksi. Mansikkatiramisun saa vaivattomasti kasattua vuokaan tekeytymään tarjoilua edeltävänä päivänä! Vieraiden tullessa nostat vain herkun esiin, koristelet huolettomasti ja nautit mausta aurinkovarjon alla. Hyvässä seurassa toivottavasti! Yksinkertaisuus on homman nimi, se tekee elämästä etenkin kesällä huomattavasti helpompaa.

DSC_9997

Tämän ohjeen mansikkatiramisu on lasten suuhun sopiva vaalea versio, jossa kostutuksessa käytetään kahvin sijaan mehua. Tein äskettäin myös perinteisen tiramisun kakun muodossa ja yritän siitäkin saada kasaan ohjeen tänne mitä pikimmiten!

Heinäkuussa nautitaan kesäiltojen kauniista valosta, kiireettömistä päivistä ja kukkamekoista. Syödään suut siniseksi mustikasta ja pakastetaan marjoja pakkanen täyteen talven varalle. Mitä ihanimpia päiviä teille kaikille Suomen suvessa!

DSC_9979

MANSIKKATIRAMISU (noin 6-8 henkilölle)

POHJA
1 pkt savoiardikeksejä

KOSTUTUS
2 dl omenamehua (myös muut mehut käyvät hyvin esim. appelsiini)

TÄYTE
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
1-2 tl vaniljasokeria
Noin 1,5 dl lemon curd -tahnaa (voit korvata tämän jollain muulla makusi mukaisella hillolla/marmeladilla)
Noin 2 dl mansikoita viipaloituina

KORISTELU
Mansikoita
Koristerakeita
(Mintunlehtiä)

TEE NÄIN
1) Katso, että sinulta kaikki ainekset löytyvät. Ota esille vuoka, johon kakun kokoat ja vuoraa se leivinpaperilla, jonka avulla saat myöhemmin kakun nostettua. Itse tein omani suorakulman malliseen leipävuokaan, joka toimii tässä hyvin. Huomaa, että tällä ohjeella kakusta tulee melko pieni kokoinen, joten tuplaa ainekset, mikäli tarjoilet tätä suuremmalle joukolle!

Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua tekeytymään jääkaappiin.

DSC_9884

2) Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, jonka voi jättää löysähköksi ja vatkaa se sekaisin mascarponen kanssa. Mausta vaniljasokerilla ja muutamalla lusikallisella lemon curd -tahnaa halutessasi!

3) Viipaloi väliin tulevat mansikat valmiiksi.

4) Aloita mansikkatiramisun kokoaminen kaatamalla laakeaan astiaan omenamehua 2 desiä. Kostuta pikaisesti yksi keksi kerrallaan mehussa ja aseta vuokaan, kunnes ensimmäinen pohjakerros on valmis. Omaan vuokaani meni 6 kpl keksejä per kerros.

Itse vain hivenen dippaan yhden keksin kerrallaan vaaka-asennossa lautasella olevaan mehuun enkä jätä sitä lillumaan, sillä keksien ei pidä olla läpikosteita vaan ne saavat jäädä jämäköiksi, jotta tiramisukakku pysyy koossa vuoasta nostettaessa. Kyseiset savoiardikeksit imaisevat itseensä nopeasti nestettä!

5) Levitä keksien päälle ohut kerros lemon curd -tahnaa ja lisää 1/3 mascarpone-kermavaahtoseosta. Asettele lopuksi päälle mansikkasiivuja kerros.

6) Lado seuraava kerros kostutettuja keksejä vuokaan ja lisää samat täytteet: lemon curd-tahna, noin puolet jäljellä olevasta mascarpone-kermavaahtoseoksesta ja mansikkasiivut.

7) Lisää päällimmäinen kerros kostutettuja savoiardikeksejä ja levitä tasaisesti päälle loput mascarpone-kermavaahtoseosta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään tai vähintään muutamaksi tunniksi.

8) Nosta tekeytynyt mansikkatiramisu leivinpaperin avulla tarjoiluastialle ja vedä leivinpaperi välistä pois. Koristele mansikkatiramisu mansikkalohkoilla, koristerakeilla ja mintunlehdillä. Nauti!

DSC_0006DSC_9977

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s