Naurettavan helppo ja nopea välipalapatukka

No niin, nythän kävi niin, että mun oli tarkoitus laittaa teille loistava ja jälleen kerran helppo ohje hyvistä välipalapatukoista. Helpoista, jos muistaa tsekata ohjeen ennen tuumasta toimeen ryminällä ryhtymistä.

Itsehän taas jälleen kerran toimin ennen kuin ajattelin ja niin oli patukkaan tulevat cashewpähkinät ja mantelit jo likoamassa yön yli.

Seuraavana päivänä lisäsin muut ainekset ja vedin massan sauvasekoittimella sileäksi. Tässä kohtaa haistoin palaneen käryä. Tai oikeastaan havahduin koska EN haistanut normaalisti näitä patukoita valmistaessa keittiössä leijailevaa ylikuumentuneen sähkölaitteen käryä.

Kun aineksista tuli sauvasekoittimella liian helposti liian tasaista massaa, joka jäi löysähköksi ilman rouheita pähkinäpaloja joukossa tajusin, että tähän patukkaan ei pähkinöitä ja manteleita pidä liottaa. Tai jos niin tekee ruoansulatusta edistävistä syistä niin pähkinät tulisi tällöin myös kuivattaa tätä tarkoitusta varten!

Eli näin ollen mulla oli valmistettuna lötköpötkö, joka ei koostumukseltaan ollut yhtä hyvää kuin oikein tehty välipalapatukka. Mulla on tästä myös kuvamateriaalia mutta kohteliaisuussyistä en sitä julkaise. Te ette halua nähdä sitä! Ja lisäksi tää sivusto suljettais säädyttömyyden vuoksi, jos sellaista julkaisisin.

Toisaalta näin tässä mahdollisuuden ja päätin kokeilla hyödyntää lötköpötkön välipalamuffinsseiksi mahdollisimman pian, kunhan mulla on kokeiluun tarpeeksi aikaa.

Käsillä on siis win-win situation, jossa te lukijani saatte yhden sijaan mahdollisesti KAKSI mahtavaa reseptiä energiapitoisiin välipaloihin! Toisessa muistakaa vaan jättää liottamatta ne pähkinät ja jättäkää raaka-aineet reilusti rouheiksi. Ja toiseen reseptiin testaan oikoreitit, ettei teiän tartte alkaa lötköpötköä muffinsseja varten valmistaa!

Ekana kuitenkin tämä kaikkien aikojen helpoin, nopein ja makoisin välipalapatukka, jota on itse Snickersiäkin paremmaksi väitetty. Kokeilkaa onko näin!
Helppo ja nopea energiapatukka valmiina syötäviksi

Parasta tässä ohjeessa on yksinkertaisuus ja raaka-aineet, jotka löytyvät lähikaupasta, mikäli ei jopa suoraan omasta hyllystä. Energiapitoinen välipalapatukka valmistuu ilman uunia alle vartissa, jonka jälkeen olisi hyvä malttaa hetki patukan jääkaapissa jähmettymistä. Ohjeen olen aikoinaan löytänyt Instagramista ja se on alunperin Hanna Sumarin kehittämä. Hän tuntuisi olevan nero näissä jutuissa mutta hiven on tätäkin reseptiä pitänyt omiin mieltymyksiin sopivaksi sorkkia.

Harmittavasti en omista blenderiä ja smoothietkin surautan aina sauvasekoittimella, jolle patukan raaka-aineiden vääntö pieneksi on ns. melko heviä settiä ja siksi näitä on tullut tehtyä vain pariin otteeseen, jottei sauvasekoitin jätä välittömästi irtisanoutumisilmoitustaan. Suosittelen tehokkaan blenderin käyttöä, se ylikuumentuneen sähkölaitteen käry on melko ikävä.

Patukoiden juju tosin on, että aineksia ei jauheta täysin tasaiseksi massaksi. Testasin vielä pilkkoa pähkinät, mantelit, taatelit ja karpalot veitsellä ja sekoittaa ne lusikalla kulhossa maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa. Onnistui loistavasti, kuva-aineistoa todisteena! Eli eipä ole enää keittiösi kodinkoneiden varustelutaso esteenä tämän kokeiluun ja ehdottomasti suosittelen duunaamaan nämä veitsellä rouhien. Nyt loppuu höpötys ja lähtee reseptiä kehiin!

AINEKSET
200 g kivettömiä, kuivattuja pehmeitä taateleita
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuorimattomia manteleita
1 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl maapähkinävoita (luonnollisesti makeuttamatonta, jos haluat sen terveysaspektin näissä säilyttää. Hyviä löytyy Urtekramilta ainakin Ässästä, Koosta ja Herkusta. P.s Urtekram Crunchy maapähkinävoi on ylivoimaisesti parasta)
1 rkl kookosöljyä
1 tl hyvää suolaa, maista ja lisää tarvittaessa!

TEE NÄIN
1) Tsekkaa, et sul on kaikki ainekset. Jos ei niin kipaise lähikaupan kautta ja ota se treenin kannalta! (Tähän voisin suositella etenkin itselleni koukkausta myös lähimmän kodinkoneliikkeen kautta ja sieltä hyvän blenderin ostoa).
Helppo ja nopea energiapatukka raaka-aineet

2) Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna sen hoitaa ainesten rouhinta minuuteissa tai yritä sauvasekoittimella saada aineksia pienemmiksi. Veitsellä pilkkominen ja sekoitus lusikalla onnistuu myös. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa!
Helppoa ja nopea energiapatukka veitsellä rouhittuna
3) Muotoile pötköiksi ja kääri tiiviisti elmukelmuun. Anna tekeytyä pari tuntia ja leikkaa pötköt sopiviksi annospaloiksi. Säilytä valmiit energiapatukat jääkaapissa ja totea, että ns. TERVEELLINEN voi olla myös hyvää!

Kuva onnistuneesta, sauvasekoittimella tehdystä erästä on vanha, kuva omin kätösin pilkotuista aineksista ja rakkaudella valmistetusta patukasta tuore. Energistä viikonloppua!
Helppo ja nopea energiapatukka sauvasekoittimella tehtynä

Helppo ja nopea energiapatukka lautasella

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Naurettavan helppo ja nopea välipalapatukka

    • Moikka, joo varmasti maapähkinävoin lisääminen jeesaa tai miksei taatelienkin, kun ne on se tahmaisempi koossapitävä ainesosa noissa. Hieno kuulla, että maistui ja pahoittelut vastauksen kestämisestä. En valitettavasti ehdi enää blogia ylläpitämään, aina kuitenkin ilahduttaa kommentit 😄 Kiitos ja kaunista kesää! Terkuin, Hannis.

      Tykkää

  1. Iso Kiitos tästä! Tällaista olen kauan etsinyt urheilullisille lapsille kouluun välipalaksi ilman hirveetä sokeripiikkiä vaihtoehtojen vähyyden vuoksi! Tulee varmasti päivittäiseen käyttöön tässä taloudessa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s