Mantelikrokantti, josta tuli cashewpähkinäkrokantti

Oon aina ollut sitä mieltä, että mitään makeisia on turha alkaa itse vääntämään, kun Fazer, Cloetta, Haribo jne. osaa homman vallan mainiosti. En tiedä meneekö mantelikrokantti makeiskategoriaan vai mihin mutta sain vision käyttää sitä yhdessä tulevassa ohjeessani koristeena, joten hommiin siis!

Cashewpähkinäkrokantti (11)

IMG_0391

Matkalla tosin mantelikrokantti muuttui cashewpähkinäkrokantiksi. Eka yritykseni ei siis todellakaan onnistunut eikä mulla ollut enempää manteleita kotona toiseen kokeiluun. Mutta tekemällä oppii ja toka yritys onnistuikin ohjeen vaihdon jälkeen jo hyvin!

Ja nyt seuraa valistusosio. Jos krokanttinne näyttää alla olevien kuvien mukaiselta, on sokeri palanutta ja tuotos syömäkelvotonta. Mitä tästä opimme? Älä paahda sokeria levy täysillä! Vähempikin riittää. (En kestä, jos nää palaneet versiot näkyy tän blogitekstin mainoskuvissa).

Cashewpähkinäkrokantti (15) Cashewpähkinäkrokantti (16)

Seuraavana teille jakoon Dansukkerilta löydetty ohje miten mantelikrokanttia voi valmistaa jopa siinä onnistuen! Tosin omani ei saanut paahtunutta, kinuskista väriä vaan jäi hivenen vaaleammaksi. Johtunee siitä, että en halunnut uudestaan polttaa sokeriseosta pohjaan ja keittelin sitä erittäin miedolla lämmöllä.

Yhtä kaikki, maku oli enemmän kuin kohdillaan ja ainoa uhka tässä hommassa nyt onkin jääkö tekemästäni krokantista jäljelle mitään alkuperäiseen koristetarkoitukseen? No, ainahan näitä yhden satsin tekee lisää!

Cashewpähkinät sopi tähän ihan ookoosti, vaikka enemmän makua saisi kyllä manteleilla, joten niitä sitten ensi kerralla! Ja tuli mieleen, kun krokanttilevy oli jo jäähtynyt, että siihen olisi saattanut sopia sormisuolahiutaleet päälle ripoteltuina. Lamppu tämän idean kohdalla syttyi liian myöhään, joten jääköön sekin myöhempään kokeiluun.

IMG_0396

HERKULLINEN MANTELI CASHEWPÄHKINÄKROKANTTI
0,7 dl vaaleaa siirappia
1,5 dl sokeria
25 g voita
1 tl vaniljasokeria
100 g karkeasti rouhittuja cashewpähkinöitä tai manteleita

1) Tarkista, että tarvitsemasi ainesosat löytyvät ja lue ohje kokonaan. Levitä leivinpaperi valmiiksi tasaiselle alustalle, esim. uuninpelti. Itse paahdoin pannulla cashewpähkinät mutta se ei mielestäni ole maun kannalta välttämätöntä.
Cashewpähkinäkrokantti (1)
2) Mittaa siirappi, sokeri ja rasva kattilaan, sekoita ja anna kiehua tasaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoittele seosta! Minulla lämmöt oli keskitasoa alhaisemmat tässä kohtaa ja jouduin hivenen tehoa nostamaan, jotta sain seoksen kiehumaan.
Cashewpähkinäkrokantti (3) Cashewpähkinäkrokantti (4)
3) Lisää pähkinä- tai mantelirouhe ja vaniljasokeri. Sekoita ja keitä vielä 3–4 minuuttia.
Cashewpähkinäkrokantti (5)
4) Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä. Murra levy paloiksi. Onhan tossa nyt pieni sävyero ekaan yritykseen verrattuna!
Cashewpähkinäkrokantti (13)
5) Säilytä kuivassa.

En osaa sanoa laitoinko omani paloiksi murtamisen jälkeen liian nopeasti lasipurkkiin säilytykseen, sillä hivenen palaset ovat toisiinsa tarrautuneet. Ehkä krokantin voisi antaa pidempään odottaa paloina leivinpaperin päällä mutta varmasti en kyllä osaa sanoa onko tällä mitään vaikutusta siihen tarraavatko palat säilytyksessä toisiinsa. Mulla nämä tulee koristekäyttöön ja rouhin ne myöhemmin veitsellä tätä tarkoitusta varten vielä pienemmiksi eli sinänsä tuolla tarrautuvuudella ei ole väliä.

Cashewpähkinäkrokantti (6)

Ilahduta näillä naapuria, käytä jätskiannoksissa, kuppikakkujen koristeena tai nauti ihan sellaisenaan!

IMG_0390

Cashewpähkinäkrokantti (10)

IMG_0398

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Mantelikrokantti, josta tuli cashewpähkinäkrokantti

  1. Paluuviite: Hyvä, parempi, Banoffee pie! | LEIVO MUN KAA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s