Helppo ja herkullinen blondie banoffee pie

Ai mitä, että hurahdinko kondensoituun maitoon leivonnaisissa? No ehkä vähän.Tällä kertaa päätin kokeilla sitä piirakan täytteenä ilman uunia ja ajatus blondista banoffee piesta syntyi. Vieraita oli tulossa ja halusin tehdä helposti jotain super herkullista. Tällaisissa tilanteissa tölkissä myytävällä kondensoidulla maidolla sellaisenaan tai karamellisoituna pääsee jo pitkälle!

Blondie banoffee pie (10)

Kerron tässä kohtaa, että kaunis ja helppo ajatus kondensoidun maidon käytöstä sellaisenaan kohtasi yhden vastoinkäymisen valmistusvaiheessa, kun sen enempää ajattelematta kumosin keksipohjan päälle koko tölkin sisällön. Sitä siinä hetken aikaa katselin, että eipä taida tämä litku tästä paksuuntua edes jääkaapissa, joten mikäli en halua tarjota banoffee pie kiisseliä niin jotain on tehtävä! Ei muuta kuin kaatamaan juokseva kondensoitu maito pois irtopohjavuoasta kulhoon talteen ja google laulamaan, josko apuja löytyy. Ja löytyihän niitä. Kondensoitu maito sellaisenaan tulee kuumentaa mikrossa tai kattilassa paksummaksi seokseksi, jolloin se myös pysyy piirakan päällä.

Blondie banoffee pie (16)

Blondie banoffee pie on aiemmin tekemäni banoffee pien vähintään yhtä herkullinen siskopuoli. Lähes tulkoon samaa settiä mutta silti pienellä makuerolla. Erona aiemmin tekemääni piirakkaan on lähinnä pohjassa käyttämäni keksit sekä täytteenä kondensoitu maito sellaisenaan, ei kinuskisena versiona. Blondie banoffee pie ei häviä yhtään alkuperäiselle piirakalle. Tämä siskopuoli ei ole lainkaan ilkeä vaan päinvastoin pehmeän mukava ja miellyttävä tuttavuus, joka sulaa suussa. Jotain vastustamattoman viettelevää on kauraisen pohjan, banaanin ja ihanan makean täytteen yhdistelmässä!

Viikonloppu on aina yhtä hyvä syy juhlia ja mikä sen paremmin juhlat kruunaisi kuin helposti syntyvä ja äärimmäisen herkullinen blondie banoffee pie!

Blondie banoffee pie (8)

BLONDIE BANOFFEE PIE

Pohja
260 g kaurakeksiä
75 g voita sulatettuna

Täyte
1 tlk kondensoitua maitoa (sokeroitu mutta ei karamellisoitu versio, saatavilla useimmista marketeista)
2 banaania
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
Hiven kanelia

Pinnalle
Noin 250 g mansikoita (Pirkan hollantilaiset oli vielä ihan hyviä)
Marenkia
Cashewpähkinöitä (mulla oli nämä suolattuna versiona)
Kaurakeksejä murustettuna

1) Lue ohjeet ja ota tarvitsemasi aineet esille. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, napsauta reunat kiinni. Piirakan voi halutessaan tehdä yhtälailla piirakkavuokaan, jossa sen myös tarjoilee. Itse käyttämäni irtopohjavuoan halkaisija on 22 cm ja ohjeen ainemääriin juuri passeli!
Mehevä mutakakku (6)

2) Hienonna keksit. Paras tapa lienee yleiskone, tehosekoitin tms., millä keksit saa tasaiseksi seokseksi. Käsin keksit voi hienontaa sauvasekoittimella tai laittamalla keksit paksuun pursotinpussiin, jonka sulkee solmulla tai pussinsulkijalla ja murskaa keksit kaulimella. Hätätapauksessa käy myös 1,5 litran limupullo vedellä täytettynä.

3) Sulata varovasti mikrossa tai levyllä voi juoksevaksi nesteeksi ja lisää se kulhoon keksimurujen sekaan. Sekoita massa tiiviin tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja painele sormin tai lusikalla keksiseos tasaisesti pohjalle leivinpaperin päälle.
Blondie banoffee pie

4) Avaa kondensoitu maitotölkki purkinavaajalla. Kaada sisältö kokonaisuudessaan mikron kestävään kulhoon tai kattilaan. Mikrossa kuumenna miedolla lämmöllä noin kolme minuuttia välillä sekoitellen kunnes seos on selvästi sakeampaa. Mikrossa kuumennettaessa on kondensoitua maitoa tarkkailtava koko ajan, sillä kuumennuksen edetessä se lähtee helposti kuplimaan ja kiehumaan astiasta yli. Silloin seos alkaa olla valmista, anna sen jäähtyä rauhassa ennen keksipohjan päälle levittämistä. Kattilassa keitettäessä on seosta myös sekoiteltava välillä ja tarkkailtava koostumusta. Kun kondensoitu maito on muuttunut juoksevasta paksummaksi, on se valmista käytettäväksi.

Minulla kondensoitu maito kiehui mikrossa muutamaan otteeseen ja rakenne muuttui sen johdosta hieman rakeiseksi mutta valmiissa piirakassa tätä ei huomannut lainkaan ja maku oli kohdillaan!
Blondie banoffee pie (2)

5) Levitä keksipohjan päälle kondensoitu maito kokonaisuudessaan ja banaanit ohuiksi viipaloituina. Ripottele kanelia halutessasi banaanien päälle.
Blondie banoffee pie (3) Blondie banoffee pie (4)

6) Vaahdota kerma, mausta se vaniljasokerilla ja tarkista maku. Levitä banaanien päälle kermavaahto.

7) Asettele mansikat, kaurakeksinpalaset, cashewpähkinät ja marengit kermavaahdon päälle. Pyöräytä veitselle tarvittaessa vuoan reunoja pitkin, jotta pohja irtoaa nätisti ja avaa vuoan reunat.

8) Siirrä piirakka koko komeudessaan tarjoiluastiaan leivinpaperia apuna käyttäen. Blondie banoffee pie säilyy hyvin jääkaapissa mutta tarjoilisin sen kyllä melko pian valmistamisen jälkeen, jotta banaanit eivät ehdi tummua.

Blondie banoffee pie (13)

Blondie banoffee pie (11)

Blondie banoffee pie (5)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s