Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie

Kyllähän brownie on hyvää silloin, kun se ON hyvää. Tällä ohjeella tehtynä väitän, että browniesi onnistuu ollen oikeasti hyvää! Suurin sudenkuoppahan tässä on liian pitkä paistoaika, jolloin lopputulos on mehevän sijaan kuiva. Ja silloin se ei kyllä enää ole brownie, jonka ydinjuttu juuri sopiva pehmeys, mehevyys ja rehellisen runsas suklaisuus on.

Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (16)

Ohjeen olen löytänyt useampi vuosi sitten ihanasta Kanelikarusellin blogista ja alunperin se on Nigella Lawsonin käsialaa. Tällä luottoreseptillä sitä on muutamin omin modauksin siitä lähtien tehty joutumatta kertaakaan pettymään!

Näin marraskuun ensimmäisenä päivänä lämpimät sisätilat valoineen ja sohvanpohjineen houkuttavat ottamaan rennosti rakkaiden kanssa ja tekemään olon mukavaksi. Mikä sopisikaan tähän tanskalaisten hyggeksi kutsumaan tunnelmaan paremmin kuin pala suklaista brownieta ja lasillinen ihanasti tuoksuvaa glögiä? Minulta teille lämmin suositus leipoa tällä brownie-ohjeella kertaheitolla vuoallinen hyggeä kotiin, kääriytyä pehmeisiin viltteihin ja sytyttää vielä yksi kynttilä lisää.

Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (12)

TUPLASUKLAA BROWNIE KUIVATUILLA KARPALOILLA
200 g tummaa suklaata
185 g voita
3 munaa
1,5 dl taloussokeria
0,5 dl muscovadosokeria (voi käyttää ihan tavallistakin tai fariinisokeria)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
100 g valkosuklaata paloina
1,5 dl kuivattuja karpaloita

1) Lue ohje läpi, nosta tarvittavat aineet esille, aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita uuni lämpenemään 175-asteeseen.
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie

2) Paloittele tumma suklaa ja voi kattilaan ja sulata ne liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kun aineet ovat sulaneet juoksevaksi, nosta kattila jäähtymään.
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (1)

3) Paloittele valkosuklaa reiluksi rouheeksi. Jätä odottamaan.
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (3)

3) Mittaa kulhoon sokerit ja kananmunat. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se on vaaleaa ja selvästi paksua.
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (2)

4) Kaada muna-sokerivaahtoon vähän jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita!

5) Lisää seokseen vehnäjauhot, vaniljauute (tai vaniljasokeri), ripaus suolaa, valkosuklaapalat ja kuivatut karpalot. Huom. brownie on jo itsessään todella makeaa, joten valkosuklaan voi huoletta jättää poiskin tai korvata vaikka suuremmalla määrällä karpaloita!
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (5)

6) Kaada seos irtopohjavuokaan, itselläni käytössä halkaisijaltaan 22 cm, joka käy hyvin tai sitä suurempi, jolloin paloista tulee vain hieman matalampia.
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (6)

7) Nosta vuoka uunin keskitasolle 175 asteeseen ja paista noin 20-30 minuuttia. Omaan uuniin sopiva paistoaika löytyy kokeilemalla, omassani 25 minuuttia on juuri passeli! Brownien kypsymistä voi tarkkailla reunoista. Kun ne alkavat irrota vuoasta, alkaa brownie olla valmista. Keskeltä brownie saa jäädä raaemmaksi, sillä se tiivistyy ja kovettuu vielä uunista ottamisen jälkeen. Anna brownien rauhassa jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Mun brownien pinta tummui ulkona jäähdyttämisen aikana jostain syystä!
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (7) Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (8)

8) Tämä on todellakin tuhtia tavaraa, joten suosittelen leikkaamaan brownien pieniksi annospaloiksi. Nämä on tarvittaessa helppo myös pakastaa! Itse otin Claes Ohlsonilta löytämilläni ympyrämuoteilla paloja browniesta, kun se oli ensin kunnolla ulkona jäähtynyt ja kokonaan jähmettynyt. Työnsin palan talouspaperin avulla muotista irti, jotta hieno pinta ei rikkoontuisi. Tosin tämäkään ei haittaa, kun browniepalojen päälle voi hyvin ennen tarjoilua sirottaa tomusokeria siivilän läpi!
Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (10)

Ilman muottejakin pärjää ja brownien saa leikattua suorakaiteen tai neliön muotoisiksi paloiksi terävällä veitsellä, jonka välillä puhdistaa, jotta leikkausjälki pysyy siistinä.

9) Brownie kannattaa säilyttää jääkaapissa ja se on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Brownien voi säilyttää vuoassaan ja ennen tarjoilua paloitella muotilla tai veitsellä.

Omasta mielestäni brownien mehevä suklaisuus tulee parhaiten esiin, kun sen nauttii huoneenlämpöisenä! Kylkeen voi tarjota marjoja, vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vadelmakastiketta mutta tämä herkku maistuu mahtavalta ihan sellaisenaankin. Koristeluna käy se ripaus tomusokeria pinnalle ja marengit, jos haluaa yltiömakean söpöä meininkiä. Marengit tehty aiemmalla ohjeellani, jonka löydät täältä.

Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (15)

Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (17)

Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie (13)

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie

  1. Paluuviite: Maailman helpoimmat ja maistuvimmat porkkanakakkumuffinssit | LEIVO MUN KAA

  2. Paluuviite: Brownies+cookies= brookies | LEIVO MUN KAA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s