Halloweenin helpot herkut

Anteeksi mitä, sanoiko joku HALLOWEEN? Ai ei vai? No mutta ei se mitään, innostuin silti!!

Halloween herkut (8)

Itsehän olisin varmaan missannut koko kurpitsajuhlan, joka kyllä kaikesta kaupallisuudestaan huolimatta idealtaan hauska onkin mutta onneksi alkoi Instagramin feedillä tulla vastaan aiheeseen liittyviä kuvia. Halloween innostaa sekä lapsia että aikuisia hulluttelemaan kauhuteeman ympärillä! Kun sain vielä ystävältäni upean kurpitsan, oli homma sillä sinetöity ja juhlavalmisteluihinhan sitä ruvettiin. Suomessa Halloweenilla ei ole virallista juhlapäivää mutta perinteisesti sitä juhlitaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Kurpitsani on vielä kaivertamatta ja sen aion lähempänä tehdä, jotta saan hienon irvistelevän lyhdyn. Täytteen ajattelin käyttää porkkanakakkuun, jonka ohje löytyy täältä. Vähän porkkanaraastetta ja vähän kurpitsatäytettä, katsotaan mitä tulee!

Aikaa on rajatusti varmasti itse kullakin arjen pyörteissä, joten sillä idealla syntyi mun Halloweenin helpot herkut ja melko valmiilla pohjalla näissä mennään. Siitä en mene takuuseen kuinka hurjan pelottavia väsäämäni jutut ovat, hauskoja ja herkullisia ainakin!

Tässähän taas kolkuttelee pikkujoulukausikin jo ovella, illat lyhenee ja kaupastakin saa glögiä, joten mikä ettei pipareitakin voi hyvin paistaa. Ostinkin kaupasta valmista piparkakkutaikinaa ja sokerikuorrutetta, joista syntyi nopeasti skidin avustuksella luurankopiparkakku-ukkoja, -akkoja ja -possuja.

Halloween herkut (3)

Halloween herkut (1) Halloween herkut (20)

Vaivattomasti kaupan aineksilla saa kasattua myös kauhujen kerroskeksin, jonka väliin voi laittaa esimerkiksi jätskiä, kermavaahtoa, vaniljatuorejuustoa tai itsetehtyä marenkivaahtoa, jonka ohje seuraa jäljempänä. Juju on tehdä keksistä hämä-hämähäkki lakupötköstä pätkäistyillä silmillä ja Snören-lakunauhakoivilla. Silmät kiinnitin sokerikuorrutteella.

Halloween herkut (5)

Halloween herkut (14) Halloween herkut (13)

Viimeisimpänä vähän enemmän (mutta vain vähän) vaivaa vaativat kummitusmuffinssit, jotka tein luottoreseptini muffinssipohjaan täytteenä mustikat ja reilu ruokalusikallinen lemon curd -tahnaa. Päälle valmistetaan kiiltävä ja jämäkkä marenkikuorrute, jonka saa vaniljauutteella maustamalla maistumaan ihanalta. Ystäväni toi minulle tätä Krav-merkkistä vaniljauutetta Punnitse & Säästä liikkeestä siellä asioidessaan. Eri vaniljauutteita on saatavilla myös Ruohonjuuresta, joskaan normiruokakaupoista en vielä ole löytänyt. Toki marengit voi maustaa myös ihan vaniljasokerilla!

Halloween herkut (12)

Alta löydät ihan parhaan marenkikuorrutteen ohjeen! Tällä samaisella marenkimassalla, jota myös italialaiseksi marengiksi kutsutaan teen myös uunissa kypsennettävät marenkikoristeet ja Pavlovan pohjat. Massa on todella vaivatonta ja helppoa käsitellä sekä hyvin kypsyvää mutta ihan lasten juttu tämä ei ole, sillä valmistuksessa käsitellään kiehuvan kuumaa sokerilientä! Juuri valkuaisvaahdon sekaan lisättävä kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaiset, jolloin vaahtoa voi käyttää suoraan sellaisenaan. Ohjeen määrä riittää noin kahdentoista muffinssin kuorrutukseen. Mikäli tuplaat ainemäärät siitä riittää kuorrutteen lisäksi uunissa kypsennettäviksi marenkikoristeiksi.

Halloween herkut (10)

MARENKIKUORRUTE MUFFINSSEILLE
1 kananmunan valkuainen
1 dl sokeria
0,4 dl vettä
0,5 tl sitruunamehua (sellaisesta pikkupullosta käy hyvin)
0,5-1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

1) Erottele kananmunan valkuainen huolella ja kaada valkuainen vatkauskulhoon. Keltuaista ei saa päästä yhtään joukkoon tai homman saa aloittaa alusta. Vatkaa sähkövatkaimella tai anna yleiskoneen vatkata valkuainen kunnolla vaahdoksi. Jos sinulla on käytössä yleiskone niin jätä valkuainen vaahtoutumaan siksi aikaa, kun kiehautat sokerin ja veden liemeksi. Jos teet marenkikoristeita/-pohjia, laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.
Halloween herkut (19)

2) Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi, anna kiehua täydellä teholla niin kauan, että sokeri on täysin liuennut veteen ja seos on kirkasta. Tämä vie ohjeen määrällä pari minuuttia!
Halloween herkut (18) Halloween herkut (17)

3) Kaada valmis sokeriliuos välittömästi ohuena vanana valkuaisvaahdon joukkoon. Jos käytössäsi on yleiskone, sen kannattaa antaa vatkata vaahtoa samanaikaisesti, kun sokeriliuoksen lisää! Vatkaa huolella niin kauan, että seoksesta tulee kovaa ja kiiltävän valkoista. Tämä vie noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi mukaan sitruunamehu ja vaniljauute tai -sokeri.
Halloween herkut (16) Halloween herkut (15)

4) Siirrä seos pursotinpussiin. Jos käytät sen kummitusmuffinsseihin niin tyllaa ei tarvita vaan leikkaa pussin alaosa auki ja pursota kiertäen tornimaiseksi kuorrute muffinin päälle. Leikkaa lakupötköstä ohuet palat ja työnnä ne marenkivaahtoon silmiksi. Valmiita muffinsseja kannattaa säilyttää jääkaapissa, joskin ne säilyvät jonkin aikaa myös huoneenlämmössä.

5) Jos teet marenkikoristeita niin valitse sopiva tylla esim. tähtitylla tai pursota marenkivaahto suoraan pussista pellille näteiksi keoiksi. Marengin voi koristella esim. strösselillä, sillä uunin alhainen lämpötila ei niitä sulata. Paista 100 asteessa keskitasolla noin 1-1,5 tuntia, sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunin mukana. Nosta huoneenlämpöön, kun marenkien pohja irtoaa leivinpaperista.
Marenkikoristeet

Sitten ei muuta kuin HU-HUU ja HAPPY HALLOWEEN!

Halloween herkut (6)

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Halloweenin helpot herkut

  1. Paluuviite: Mahtavan mehevä tuplasuklaa brownie | LEIVO MUN KAA

  2. Paluuviite: Erittäin helppo ja hyvä jouluinen suklaakakku | LEIVO MUN KAA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s