Värikäs valkosuklaa

Ootte varmaan aina miettinyt mitä My Little Ponyt ja Halinallet syö? Mä kerron. Niiden lempiruokaa on värikäs valkosuklaa!

Värikäs valkosuklaa (6)

Kasarin lapsen mieltä lämmittää, kun omien skidien kautta pääsee lapsuuden lelumaailmaan taas kiinni. Erityisesti ihanan värikkäistä My Little Ponyista ja Halinalleista ammentaa paljon inspiraatiota pastellisävyjä railakkaampaan väri-iloitteluun! Osansa teki toki myös tuliaisiksi saadut herkullisen väriset Skittles -karkit, joita ei tietääkseni ole vielä Suomesta saatavilla (Stockan Herkusta en oo kyllä varma, yleisesti ottaenhan sieltä saa kaikkea) mutta samantyyppistä värikästä karkkia löytyy joka marketista, joten siitä ei jää värikkään valkosuklaan teko kiinni.

Värikäs valkosuklaa (8)

Ohje on yksinkertainen, joskin valkosuklaan värjääminen on vaikeampaa kuin luulisi. Mun täytyy hommaa ehkä vähän vielä kehittää ja kokeilla mutta alkuun pääset myös ilman värjäämistä ja valkosuklaan marmorointia ihan vain tyhjentämällä koko koristeraerepertuaarisi suklaan koristeluun. Söpöksi koristeltua valkosuklaata voi tarjota sellaisenaan, antaa lahjaksi tai käyttää leivonnaisten kruununa! Leivoin mustaherukkajuustokakun tätä tarkoitusta varten ja siitä ohjeen kokoan lähipäivinä, pysykää kuulolla.

Värikäs valkosuklaa (7)

Kevät, auringonvalo ja niistä syntyvä energia suorastaan vaativat elämään väriä! Joten anna mennä, päästä sisäinen lapsesi valloilleen ja leiki väreillä. Tässä kohtaa, MORE IS MORE. Ehdottomasti!

VÄRIKÄS VALKOSUKLAA
200 g valkosuklaata
Elintarvikevärejä
Nonparelleja
Strösseleitä
Koristerakeita
Värikkäitä karkkeja

1) Ota kaikki ainekset valmiuteen ja ota esille halkaisijaltaan 15-20 sentin irtopohjavuokaan ja aseta pohjalle leivinpaperi. Voit käyttää myös muutakin astiaa alustana esim. lautanen, laita vain leivinpaperia päälle, jotta saat suklaan irrotettua helpommin sen jäähdyttyä.
Värikäs valkosuklaa (3)

2) Sulata valkosuklaa kattilassa äärimmäisen miedolla lämmöllä kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen.

3) Kun suklaa on täysin sulanut, käännä lieden lämpö pienimmälle mahdolliselle teholle ja kaada noin 2/3 osaa sulaneesta valkosuklaaseoksesta vuoan pohjalle. Pidä jäljelle jäänyt seos liedellä, annostele muutama tippa valitsemaasi elintarvikeväriä lusikkaan ja lisää varovaisuudella vähän kerrallaan seokseen. (Huom! Voit myös jättää värjäämisen, kaataa koko seoksen sellaisenaan vuokaan ja siirtyä suoraan kohtaan 5).

Liika määrä nestemäistä, kylmää väriä juoksettaa suklaan kökkäreiseksi, josta sitä ei palauta enää mikään. Huomasin, että näin kävi erityisesti pinkillä värillä varotoimista huolimatta! Joten suosittelen käyttämään jotain muuta väriä, esimerkiksi vihreällä ei tätä ongelmaa jostain syystä ollut.

4) Annostele värjätty valkosuklaaseos lusikalla yksittäisiksi ympyröiksi jo vuokaan kaadetun valkosuklaan päälle ja vedä cocktail- tai varrastikulla (myös veitsenkärki käy) pohjaa myöten viivoja värjätystä valkosuklaaympyrästä toiseen. Taiteellista silmää käyttäen tikulla erilaisia muotoja piirtäen esim. kaarevaa linjaa, ympyrää, s-kirjainta, saa erilaista kuviota syntymään.

5) Lisäksi voit tiputella lusikalla pienen pieniä tippoja pelkkää elintarvikeväriä suoraan marmoroidun valkosuklaan päälle ja vetää näistä tipoista erilaisia kuvioita toistensa läpi tikulla. Marmorointikuvio syntyy, kun värit kauniisti sekoittuvat toisiinsa. Kuvassa vaalean ja vihreän sävyiset kuviot ovat valkosuklaata ja punaisen & liilan väriset kuviot ovat elintarvikeväriä, jota tiputin suoraan valkosuklaan sekaan ja kuvioin tikulla.
Värikäs valkosuklaa (4)

6) Tämän jälkeen pääset tekemään koristelua eri tilpehööreillä. Itse lisäsin vuorotellen eri strösseleitä vuokaan ne symmetrisesti ryhmittäen ja niiden päälle/viereen karkkeja. Kun kaikki näytti vähän sekasotkuiselta niin lisäsin sekaan vielä koristerakeita koko hommaa rytmittämään. Tässä tyyli on vapaa mutta kannattaa jättää jonkin verran marmoroitua värikästä valkosuklaata näkyviin, muutenhan olet tehnyt turhan homman!
Värikäs valkosuklaa (9)

7) Anna jähmettyä muutama tunti jääkaapissa ja irrota varovasti leivinpaperista. Nauti sellaisenaan, kääri lahjaksi tai murra sopiviksi paloiksi esimerkiksi kakun tai kuppikakkujen koristeeksi!

Värikäs valkosuklaa (1)Värikäs valkosuklaa (5)

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Värikäs valkosuklaa

  1. Paluuviite: Helppo valkosuklaa-mustaherukkatuorejuustokakku pääsiäiskakuksi | LEIVO MUN KAA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s