Maailman paras ja helpoin piirakkaohje

Moikka,

kiitos teidän ihanien lukijoiden (no ainakin kolme on varmasti ja en tiiä voiko oman äidin laskea?), ajattelin laittaa jakoon juuri sopivasti aurinkoiseen viikonloppuun oikeasti supersimppelin, nopean ja tähän asti omasta mielestäni ehdottomasti parhaimman makean piirakkaohjeen. Tässä ohjeessa ratkaisevaa on pohjan rakenne ja piirakan päälle tuleva taikinaseos, se millä piirakan täyttää on oma valinta ja kaikki toimii raparperista säilykepersikoihin.

Tämänkin ohjeen olen joskus löytänyt googlaamalla ”maailman paras omenapiirakka” ja se on jäänyt vakkaristi luottoresepteihini hieman omaan makuun muunneltuna. Mitä tahansa leivontaohjetta googlaatkin niin suosittelen näppäilemään hakukenttään ”maailman paras” etuliitteeksi ja melko takuuvarmasti et tule pettymään. Koska eihän kai nyt kukaan kehtaa sanoa tekelettään maailman parhaaksi, jos se ei tätä titteliä oikeasti lunasta?

Mitä ikinä tänä kauniina kesäviikonloppuna olette suunnitelleetkin tekevänne, jättäkää se väliin ja ottakaa tunti aikaa leivontahetkelle! Itsehän kellotin piirakan tekoon kuluneen valmistusajan: aktiivista tekoaikaa 33 minuuttia (mut kuvasin ja vaihdon rasvaroiskeita päälleen saaneen paidan välissä, eikö aina pidä selitellä urheilijamaiseen tyyliin?) ja passiivista tekoaikaa eli piirakka uunissa 30 minuuttia. Näinpä voitte ottaa leikkimielisen skaban mua vastaan meneekö itseltänne nopeammin! Kertokaa sitten miten kävi.

Mutta tää siis teille koska mikään ei voi olla parempaa kuin nauttia itsetekemäänsä mutta oman mummon tekemältä maistuvaa marjapiirakkaa aurinkovarjon alla kera kahvikupposen tai vaikka piknikviltillä kuohuvan juoman kanssa (kannattaa hamstrata nyt ne Proseccot itelleen Alkosta)!

Maailman paras piirakka ja minä terassilla

MAAILMAN PARAS PIIRAKKA (noin 10-12 annosta syöjien nälkäasteesta riippuen, kerran tämä piirakka on uponnut lähes kokonaisuudessaan yhdeltä istumalta yhden henkilön vatsaan. Ja ei, arvasitte väärin. Se henkilö EN ollut minä.)

Pohja
150 grammaa Oivariinia tai voita (margariini on pahaa.)
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna (no worries, tästä ei tartte erotella yhtään mitään.)
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
4 omenaa tai noin 3 dl pakastemarjoja tai sesongin ollessa kuumimmillaan tuoreita marjoja. Itsehän heitän näitä fiiliksen mukaan kunnon kourallisia niin, että pohja peittyy reilusti.
Halutessasi sokeria ja kanelia

TEE NÄIN
1) Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota tarvitsemasi aineet jo esille. Voitele piirakkavuoka, mulla käytössä halkaisijaltaan 28 cm oleva vuoka. Jos käytät omenoita täytteenä, viipaloi ja pese ne.
Maailman paras piirakka raaka-aineet (1)
2) Sulata rasva mikrossa. Ei kande pitää tehoja täysillä, jos et halua rasvalla kuorrutettua mikron sisustaa. Jos rasva alkaa rätistä, sammuta mikro välillä, sekoita ja pistä vielä hetkeksi, mikäli rasva ei ole vielä nestemäiseksi sulanutta.
Maailman paras piirakka sulatettu voi
3) Sekoita rasva kulhossa sokerin kanssa joko käsin sekoittaen, sähkövatkaimella vispaamalla tai anna yleiskoneen hoitaa homma. Tämä on tosin niin helppoa & nopeaa tehdä, että edes minä en vaivaudu kaivamaan yleiskonetta kaapista tilaisuutta varten, vaan sekoitan taikinan aina sähkövatkaimella. Rasva ja sokeri vain sekoitetaan keskenään, ei tarvitse vaahdottaa tms. vaativampaa yrittää. Onnistuu vaikka ihan haarukalla!
4) Lisää kulhoon jauhot ilman leivinjauhetta. Sekoita ja nappaa sivuun noin kahvikupillinen taikinaa, joka lisätään lopuksi muutoin täytetyn piirakan päälle. Niin nythän te pikkukotikokit mietitte siellä ruutujen takana, että minkäköhän kokoinen kahvikupillinen? Täsmennettäköön siis, että Iittala-Arabian Muumimukin (Rakkaus-kuvituksella) kokoinen vajaa kahvikuppi on ainoa, oikea mitta. Oikeasti, ota noin 1,5 desiä taikinaa syrjään.
Maailman paras piirakka voi-sokeri-jauhot muruseos Maailman paras piirakka kupillinen taikinaa sivuun
5) Lisää kulhoon mukaan kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Taikina on ja saa olla löysää tässä vaiheessa. Se kaadetaan voideltuun vuokaan (mitä enemmän voita, sen parempi maku) eikä taputella tyypillisen piirakkapohjan tavoin.
Maailman paras piirakka pohjan taikina valmiinaMaailman paras piirakka taikina levitettynä
6) Nyt voit levittää pohjan päälle valitsemasi marja- tai hedelmätäytteet. Jos marjat ovat jäisiä, pyöräytä ne perunajauhoissa, se sitoo kosteutta. Mutta jos kaapistasi ei perunajauhoja löydy (paljastuit, et ole testannut silloin edellistä Pavlova -ohjettani) niin anna mennä vaan. Sinä ja piirakka pärjäätte kyllä ilmankin!
Maailman paras piirakka raaka-aineet täytteet lisättynä
7) Jos käytät täytteenä omenaa, lisää halutessasi sokeria (ei välttämätöntä) ja kanelia (ei EPÄterveellistä) sekä aiemmin syrjään otettu Rakkaus-muumimukillinen taikinaa murusina marja-/hedelmätäytteen päälle. Kokeellisessa kotileipomossani päädyin tällä kertaa vektorimalliseen täyteratkaisuun, kun ainoat täytteeksi sopivat mitä löytyi, oli kaksi omenaa ja vajaa rasia pakastemustikoita. Mut ei siinä, vähemmän oli jälleen enemmän ja kaunis tuli.
Maailman paras piirakka muruseos ja kaneli lisättynä
8) Sitten vain uuniin 200 asteeseen keskitasolle noin puoleksi tunniksi uunin tehoista riippuen. Voit tarkkailla kypsymistä murupäällysteen ja pohjan reunojen ruskistumisesta. Väriä saa olla pinnassa mutta musta väritys on jo liikaa! Leivonnassa se ei kai koskaan ole muotia, lähinnä tarkoittaa syömäkelvotonta. Pieni jäähdytys, vatkaa vaikka vaahtoutuva vaniljakastike tällä välin (kastiketta en ole tehnyt itse, Valio osaa homman liian hyvin) tai ota jätski jo sulamaan piirakan kyytipojaksi.

Vaihtoehtoisesti ehdit myös kirjoittaa blogitekstin, jos et niin maindaa mahdollisista kirjoitusvirheistä, instagrammata tai syöttää vaikka lapset tai koiran. Sitten ei muuta kuin kahvit tulille ja piirakkaa ääntä kohti!

Maailman paras piirakka uunituoreena  Pala maailman parasta piirakkaa

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua maistuvissa merkeissä!

Maailman paras piirakka x kolme

Advertisement

18 kommenttia artikkeliin ”Maailman paras ja helpoin piirakkaohje

 1. Teit musta sokerileipurin (ja mahdollisesti myös keskivartalolihavan)! Vauvan vedellessä jo neljättä tuntia päiväunia päätin ottaa riskin ja ryhtyä piirakan tekoon. Kiirepäissäni ja kohtasekuitenkinherää-adrenaliineissani onnistuin sekoittamaan koko taikinan Ikean muovisella lastenhaarukalla :)). Sun yhdistelmästä inspiroituneena heitin täytteeksi pari pink ladya ja tuoreita pensasmustikoita (koska ei ollut niitä perunajauhoja). Sen verran makea omppulajike, ettei sokeria tarvinnut enää päälle lykätä. Mahtava resepti ja ihanan ilmava pohja!

  – Kati C. –

  Liked by 1 henkilö

  • Hih, ihanaa ihanaa Kati! Hyvä puoli näissä on, että askel kulkee lenkillä kovin lennokkaasti sopivan sokeritankkauksen jälkeen!

   Hieno kuulla, että homma onnistui ihan vaan Ikean lastenhaarukalla ja piirakka maistui 😀 Sinetöi sen kuinka helppo ohje on kyseessä!

   (P.s Oon vähän (salaa) vähentänyt ohjeeseen rasvan ja sokerin määrään eikä se ole herkullisuuteen vaikuttanut)

   Tykkää

 2. Tämä on kyllä maailman paras ja helpoin ohje! Itse tein raparperi-mansikkaversion ja aion myös kokeilla myöhemmin luumun ja aprikoosin kanssa. Plussaa siitä, että ei ole liian makea.

  Tykkää

  • Jes Julia, eiks ookin 😄 Oon joo alkuperäisestä ohjeesta pienentänyt hivenen sokeri- ja voimäärää niin pysyy makeus maltillisena. Raparperi-mansikka kuulostaa niin hyvältä, menee kokeiluun samoin kuin luumu-aprikoosi! Aivan ihania, kun itse yleensä tehnyt vain omena/marjaversioina.

   Kiitos, kun kommentoit 😄😄

   Tykkää

 3. Paluuviite: Omenapiirakkaa ja polkupyöriä | rakkain terveisin

 4. Nyt pelastit mun päivän! Mä oon vuosia sitten löytänyt jostain tuon piirakkapohjan reseptin ja kirjoittanut sen ylös johonkin suttupaperille. Vuosia olen vaalinut tuota paperia ja kaikki makeat piirakat tehnyt tuolla reseptillä (enkä siitä huolimatta ole oppinut reseptiä ulkoa). Nyt sain kuulla että mieheni oli tuon tärkeän paperin heittänyt roskiin, koska ”sehän oli sotkua täynnä” ja aikani etsittyä, löysin reseptin sinun blogista. Iso kiitos! Kohta keitän kahvia tuoreen raparperipiirakan kaveriksi ja seuraan ulkona lasteni touhuja. Aurinkoa päivääsi!

  Liked by 1 henkilö

  • Moi Mirka, kamala mikä kohtalo sun suosikkireseptillä! Miehesi ei tainnut tietää paperille rustattuihin ohjeisiin pätevää sääntöä ”mitä sotkuisempi, sen tärkeämpi!”. 😉😄
   Mutta hienoa, että löysit tämän! On tosiaan toimiva👌 Sen verran ihanuudelta kuulostaa raparperipiirakka (plus kahvi, lempeä kesäpäivä ja lasten touhut), että teki mieli itsekin alkaa leivontahommiin!

   Mitä parhainta kesää sinulle ja perheellesi sekä lämmin kiitos viestistäsi ☀️

   Tykkää

 5. Tämä ohje on kyllä superhelppo! Kiitos siitä. Päätin jättää vatkaimenkin sikseen, kun kerran Ikean lastenhaarukallakin selviää. Kokeilin siis voiveistä ja hyvin toimi vuoan rasvauksen jälkeen joka vaiheessa taikinan tasoitteluun asti. Koska inhoan kanelia, päätin tuhota ohjettasi sen verran, että lisäsin pohjaan kardemummaa. Ja omenalohkojen päälle valutin vähän hunajaa. Odottelen tulosta vesi kielellä puoleen yöhön, ukkokulta tulee silloin työmatkalta Ranskasta. Tämän piti olla täydellinen yllätys, hän kun on toivonut omenapiirakkaa jo viikkoja. Valitettavasti ohjeesta puuttuu yksi kohta: Pese uuni. Meillä oli jäänyt jotain ikiaikaista uunin pohjalle, ja käry alkoi käydä nenään sitä mukaa kuin uuni lämpesi. Ja kun avasin uuninluukun, sininen savu valtasi keittiön. Nyt hän arvaa heti, että olen leiponut. Sitä paitsi joudun kyttäämään kellosta, koska piirakka on valmis, koska kypsän tuoksu leijuu jo koko talossa.

  Tykkää

  • 😂😂😭👍 Ai perus!! Ei sentään alkanut palohälytin huutaa? Pitää päivittää ohje niin ei käy ens kerralla köpelösti!

   Toivottavasti pääsitte omppupiirakasta nauttimaan ilman, että savu kirveli vielä silmissä.. Mä laitan kardemummaa pannariin ja kuulostaa mahtavalta tähänkin, menee testiin. Kiitos Marja kommentista & tuunausvinkeistä 😄 Paloturvallisempia leivontahetkiä jatkoon 😜

   T. Hannis

   Tykkää

 6. Hei, talkooporukka odottaa iltapäivä kahvia, saavat kohta kokeilu piirakkaa maustettuna mustikoilla!
  tästä ohjeesta tulee varmaan suosikki, tähän asti olen tehnyt pohjan mummu-vainaan ohjeen mukaan, sekin helppo mutta tämä on vielä helpompi! Kiitos, helposta mukavasti kirjoitetusta ohjeesta!

  Tykkää

 7. Just meni vadelmamustikkahärpäke uuniin, sitä piti vaan sanoa että tosi kiva leipoa tällä ohjeella kun oli niin hauska ja omaperänen :p! hymähtelin ittekseni samalla lukiessa 😀

  Tykkää

 8. Oli niin tylsää. Noh…pitäskö leipoa, ei hemmetti, en minä sellasta tee. No nyt se teos tuolla uunissa lepää 😬 Jännittää. Mutta ihana ohje. Helpo, nopea ja siisti !! Toivottavasti makukin onnistuu. Tälläisiä lisää, vois alkaa useemminkin testailee.

  Tykkää

 9. Ekaa ikinä piirakkaani varten etsin helppoa ohjetta simpanssikouluttajan tyyliin opetettuna, iskän pakastimesta kun löytyi vain valmispiirakkapohja ja mustikkaa rasia, ittellä muutama omppu ja luomusokeria. Näillä hymy isän kanssa eri osoitteessa asuvan äitylin naamalle…kiitti!

  Tykkää

  • Moikka Taija, ihan loistava kuulla, että tämä perusvarma piirakkaohjeeni palveli teitä mainiosti ja lopputulos ilahdutti. Se on leivonnassa parasta, saada hymy toisten kasvoille 😄 Aurinkoa päiviin! T. Hannis

   Tykkää

 10. Olipa niin kiinnostava ja mukava teksti että aioin kokeilla ja samalla alan etsiä jos löydän sun sivun jostain jos löytys enemmän reseptejä👍🤗. T.Saara

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s