Sunnuntaiaamuun parhaat amerikkalaiset pannarit

Hyvää huomenta!

Sunnuntaiaamujen kuuluu olla ihanan kiireettömiä, jolloin on aikaa tehdä ja nauttia astetta parempaa aamupalaa. Amerikkalaiset pannukakut sopivat täydellisesti viikonlopun runsaudeltaan brunssimaiseen aamiaiseen. Tosin meidän perheessä aamiaisaika ei kyllä täsmää brunssimääreen kanssa, kun aamupala on nautittu moneen kertaan jo ennen kello kahdeksaa! Onnelliset he, jotka tuolloin vasta mahdollisesti heräilevät tai vielä parempaa, ovat sikeästi untenmailla. Se hyvä puoli aikaisin heräämisessä on, että on aikaa tehdä rauhassa ja huolella aamiaista, kunhan nälkäisimmät on ensin ruokittu puurolla.

Pancakes pinot

Juurikin aamunsa aikaisin aloittaneille nämä pannarit pitäisi olla lähes pakollisia kahvin kanssa. Paljon energiaa maistuvassa muodossa, jotta silmät pysyy varmasti auki eikä edes puoli kuuden herätys tunnu enää yhtään ikävältä! Alkuperäinen pannariohje on Myllyn Parhaan ja olen ohjeen pienentänyt ja muokannut itselle (ja teille) sopivaksi.

Tässä olkaa hyvä, tehkää maltilla ja nauttikaa rauhassa!

MUHKEAT AMERIKKALAISET PANNUKAKUT (20 kpl pieniä pancakeseja)

AINEKSET
2 munaa
1 rl fariinisokeria tai tummaa sokeria tai hunajaa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/3 tl suolaa
2 dl maitoa
1,5 dl piimää, kermaviiliä, luonnonjogurttia tai rahkaa (mitä jääkaapistasi löytyykin, itsellänihän toki tosi bodarin Ehrmann -rahkaa)
3 rkl öljyä tai voisulaa

TEE NÄIN
1) Ota tarvittavat ainekset esille.
Pancakes ainekset
2) Vatkaa munat ja sokeri TAI hunaja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Pancakes sokeri-munavaahto
3) Sekoita kaikki kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.

4) Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, jotta taikina jää paksuksi. Lisää sitten öljy ja valintasi mukaan piimä, kermaviili, luonnonjogurtti tai rahka mukaan. Meillä ei ollut muuta kuin miehen Ehrmannit, joka toimi tässä kyllä hyvin! (Ja siis ton rahkanhan ansiosta näitä voi hyvällä mielikuvituksella pitää lähes terveyspannareina).
Pancakes valmis taikina
5) Kuumenna paistinpannu ensin kunnolla ja laske tehot alhaisemmaksi, välille 3-5. Paista pannukakut paistinpannulla miedolla lämmöllä, jotta pannarit kypsyvät ja tulevat kauniin värisiksi mutta eivät kärähdä. Sopivin paistolämpötila löytyy kokeilemalla, mun levyllä se oli vitosen ja kutosen välillä. Malttia, hitaasti mutta varmasti hyvä tulee! Pancakesit voi paistaa öljyllä (kevyen kevyt sipaisu pannulle pullasudilla riittää) tai teflonpannussa myös ilman. Annostelin pannulle taikinan kauhalla, joka vastasi noin 2 ruokalusikallista taikinaa per pannari, joita mahtui neljä kappaletta kerrallaan paistumaan.
Pancakes paistumassa Pancakes paistopinta

Mikä voi mennä pieleen: pannusi on liian kuumalla ja onnistut käräyttämään pannarit!

Mikä auttaa: kun eka satsi on kärähtänyt, käännä hyvä ihminen niitä tehoja pienemmälle!

Valitse täytteeksi omat suosikkisi! Mulla oli jäljellä perjantain mustikka-omenapiirakasta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, joka sopi loistavasti pakastemustikoiden ja -karpaloiden (kiitos äiti) kanssa. Annoksen kruunasi vaalea siirappi (liian hyvää), hasselpähkinärouhe ja paahdetut kookoslastut.

Pancakes täytteet Pancakes lautasella

Mukavaa sunnuntaita!

Pancakes keko

Pancakes lautasella 2

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntaiaamuun parhaat amerikkalaiset pannarit

  1. Paluuviite: Parasta pannaria pannulla | LEIVO MUN KAA

  2. Ohje kuin ohje, niin ”pannukakku” ”lässähtää” kun sen poistaa pannulta! Mikä juju????? Olis kyllä tosi kiva tietää🤔

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s