Helppo ja suloinen kakku äidille

Siitähän se ajatus sitten lähti. Helppo ja kaunis kakku äidille! Ajattelin, että olisi kiva keksiä ilman uunia ja liivatteita leivottava, ihan jokaisen toteutettavissa oleva kakku mausta tinkimättä. Sellainen, joka on ihana näöltään ja maistuu herkulliselta. Sellainen, joka onnistuu myös leivontataidottomilta perheenjäseniltä. Sellainen, joka hurmaa äidin, tuon Äitienpäivän päätähden!

DSC_4662 (1024x683)

Sellaisen kakun mielestäni onnistuin myös ideoimaan ja toteuttamaan. Kuin tilauksesta oli Valiolta ilmestynyt suussa sulava minttusuklaarahka, jota tässä hyödynsin. Pohjaksi Oreo- tms. keksit ja päälle suloinen karkkikoristelu. Kylkeen kauniita kukkia ja näin, äiti on onnellinen!

DSC_4690 (683x1024)

Tottahan toki tämä kakku maistuu ihan jokaiselle oli sitten äiti-ihminen tai ei. Tällä voi muistaa sitä rakkainta ystävää tai puolisoaan milloin vain eikä mene hutiin!

Kesä on täällä, nautitaan siitä ja tulevista aurinkoisista päivistä. Suloisen Äitienpäiväkakun bonuspuolena mainittakoon, että tekoaika on äärimmäisen lyhyt, jolloin aikaa ulkona oleiluun jää enemmän. Ihannemaailmassa tämä kakku nautittaisiin kukkivien omenapuiden alla mutta näillä leveysasteilla se ei taida aivan vielä onnistua!

DSC_4669 (1024x683)

HELPPO JA SULOINEN ÄITIENPÄIVÄN KAKKU

POHJA
308 g Oreokeksejä (kaksi keksipötköä)
75 g voita

TÄYTE
400 g (2 purkkia) Valion minttusuklaarahkaa
1 dl vispikermaa
2 tl sokeria
(0,5 rkl vaniljakreemijauhetta)

PÄÄLIKERROS
1 dl vispikermaa
6-8 kpl Fazer minttusuklaa tms. keksiä murskattuna

KORISTELU
2 pussia Pirkka ranskanpastilleja
1 pussi Mariannerakeita

DSC_4602 (1024x683)

NÄIN TEET KAKUN ÄIDILLE
POHJA
1) Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voit käyttää myös isompaa vuokaa, jolloin kakku jää matalammaksi ja piirakkamaiseksi. Pienemmässä vuoassa kakusta tulee korkeampi mutta vaikeammin koossa pysyvä, kun tätä kakkua ei hyydytetä liivatteella.

2) Hienonna oreokeksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella sileäksi massaksi.

3) Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Sekoita huolella tasaiseksi, kaada keksiseos vuokaan ja painele se pohjalle sekä reunoille. Keksireunat pitävät kakkumassan koossa. Nosta vuoka jääkaappiin.

TÄYTE
4) Vaahdota vispikermaa 1 dl jämäkäksi ja sekoita joukkoon kaksi purkkia minttusuklaarahkaa. Maista ja mausta makusi mukaan sokerilla (noin 2 tl). Jos sinulta löytyy vaniljakreemijauhetta niin lisää sitä noin 0,5 rkl tukevoittamaan seosta.

5) Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle, sivele veitsellä tai lusikalla tasaiseksi ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin.

PÄÄLIKERROS
6) Paloittele pieneksi noin 6-8 kahdeksan minttusuklaakeksiä. Vispaa 1 dl kermaa kermavaahdoksi ja sekoita keksit joukkoon. Maista ja mausta halutessasi sokerilla! Levitä seos rahkatäytteen päälle ja tasoita. Jaa viivoin kermavaahtokeksipäällinen kahdeksaan eri vektoriin.

7) Täytä jokainen vektoriosio eri karkein.

Vinkki vitonen: skippaa kermavaahtokerros halutessasi ja tee karkkivektorit suoraan rahkatäytteen päälle! Voit lisätä keksimurskaa suoraan rahkaseokseen.

Anna kakun tekeytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään ja säilytä se jääkaapissa. Tarjoile ihanalle äidille kera kuohuvan ja kukkakimpun! Rakkautta päivään ❤

DSC_4706 (1024x683)DSC_4716 (683x1024)DSC_4657 (1024x683)

 

 

 

 

 

Jätä kommentti