Maailman paras ja helpoin suklaakakku

Maailman paras ja helpoin suklaakakku on paljon sanottu. Allekirjoitan kuitenkin väittämäni ihan täysin! Ohjeeni syntyi vähän kuin vahingossa mutta siitä tuli välittömästi mun luottoreseptien ykkönen mitä tulee mehevään kerrossuklaakakkuun.

Maailman paras suklaakakku (10)Alun perin tarvitsin erittäin kestävää kerroskakun pohjaa, jollaisen ilokseni onnistuinkin leipomaan saaden siitä samalla super mehevän. En osaa sanoa onko käyttämäni Belbake kaakaojauheen ansiota, että kaikkien suklaisten leipomusteni maku on huomattavasti parantunut viime aikoina vaiko sitten karttuneiden taitojeni (epäilen suuresti..), joten suosittelen muitakin hamstraamaan tuota ihmeainetta Lidlistä. Joskin varmasti minkä merkin tahansa tummalla, sokeroimattomalla kaakaojauheella selviää myös hyvin!

Maailman paras suklaakakku (1)

Kakkupohjan sattuman kaupalla syntynyt mehevyys innosti jatkojalostamaan kakun kokonaan suklaiseen suuntaan tummalla täytteellä, joka on sanalla sanoen täydellistä. Varmaan yleisesti kyseinen kuorrute tunnetaan nimellä suklainen voikreemi, joka on useimmille jo tuttu juttu mutta mulle perus perässähiihtäjälle ihana uusi, suussa sulava tuttavuus. Syön jatkossa aamupalanikin tällä höystettynä!

Joka tapauksessa, voitte unohtaa suklaaganachen kanssa pelleilyt, sillä tässä tulee pehmeiden suklaakuorrutteiden Mersu! No vitsi vitsi, vaikka kyllä tämä kyseinen kuorrute pääsi yllättämään helppoudellaan ja maistuvuudellaan. Kuten koko kakkukin!

Maailman paras suklaakakku (8)

Nyt todella kannustan ihan jokaista (myös teitä, joilla täytekakut aina lässähtää ja/tai kuorrutteet ovat kökkäreisiä) kokeilemaan täydellisen suklaakakun leipomista ohjeellani, jonka uskon (ja toivon sormet ristissä epäonnistenkin kotileipurien puolesta) onnistuvan aina riippumatta siitä mikä on lähtötaso leivonnan maailmassa!

MAAILMAN PARAS JA HELPOIN SUKLAAKAKKU

POHJA
100 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

KAKUN KOSTUTUS
Noin 0,5-1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

TÄYDELLINEN SUKLAAKUORRUTE TÄYTTEEKSI
100 g pehmeää, puoliksi sulanutta voita
0,5 dl kaakaojauhetta
1-1,5 dl tomusokeria
2-3 rkl maitoa

KORISTELU
1-2 dl vispikermaa tai pieni osa suklaakuorrutetta
Noin 125 g pensasmustikoita tai 150 g mansikoita tai muita marjoja
(Marenkia)

1) Tarkista, että kaikki ainesosat sinulta löytyvät. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Aseta halkaisijaltaan 15-18 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka ja korppujauhota kevyesti. Kakku irtoaa kyllä reunoiltaan ilman korppujauhoja, joten homma ei niiden puuttumiseen kaadu mutta mielestäni kauniimmat reunat tulivat korppujauhotuksen kera.

Vinkkinä, että Prismassa myydään toimivaa & edullista Kaiser Noblesse irtopohjavuokaa halk. 18 cm mutta sisämitoiltaan se vastaa täysin halk. 15 cm kakkuvuokaa, joka useimmissa pienten kakkujen ohjeissa mainitaan.

2) Aloita kakkutaikinan teko vaahdottamalla yleiskoneella tai sähkövatkaimella voi 100 g, sokeri 1,5 dl ja fariinisokeria 0,5 dl. Voin tulee olla huoneenlämpöistä ja hyvin pehmeää, jotta sokerit sulaa sekaan nätisti. Itsehän kärsimättömänä ihmisenä joudutan tätä prosessia mikrossa eli varovaisuudella lähes sulatustehoilla voit voin mikron kautta käyttää niin, että siitä tulee hieman sulanutta.

3) Lisää joukkoon kaksi kananmunaa yksi kerrallaan. Vatkaa kunkin lisäyksen jälkeen kunnolla.
Maailman paras ja helpoin suklaakakku (23)

4) Sekoita keskenään kuivat aineet eli 2,5 dl vehnäjauhoja, 0,75 dl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhetta, ripaus suolaa ja 1 tl vaniljasokeria.
Maailman paras ja helpoin suklaakakku (22)

5) Lisää kuivat aineet vähitellen maidon 1,5 dl kanssa taikinaan ja sekoita samalla huolellisesti.
Maailman paras ja helpoin suklaakakku (21)

6) Kaada taikina voideltuun ja kevyesti korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 175  asteessa tasalämmöllä 50-60 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko ja uunisi tehokkuus. Omassa uunissani passeli paistoaika on tässä kakussa tasan 55 minuuttia. Kakku on valmista, kun kokeiltaessa puutikkuun ei jää enää raakaa taikinaa! Kakun on tarkoitus olla kauttaaltaan kypsä mutta mehevä eli liian kuivaksi ei kannata tätä paistaa mutta jos näin käy niin kostutuksella siitä selviää.

7) Anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa ennen kuin irroitat vuoan ja leikkaat kakun kolmeen yhtä suureen osaan. Olin onnekas saadessani joululahjaksi kakkupohjaleikkurin, jollaisen olemassaolosta minulla ei ollut sitä ennen tietoakaan ja nyt en ymmärrä miten olenkaan ilman sitä voinut elää. Joten jos haluat parantaa elämänlaatuasi tai no vähintään kakkukerrosten tasapaksuisuutta niin kannattaa kipaista Ikeaan, sieltä näitä saa samassa setissä pursotinpussin kanssa! Nosta alimmainen kakkupohja tarjoiluastialle valmiiksi.

8) Mausta maitoa vaniljasokerilla ja kostuta kakku. Voit sivellä pullasudilla vaniljamaitoa kakkupohjille tai annostella varovaisesti lusikalla. Maitoa kuluu noin 0,5 -1 dl riippuen siitä menikö kakku hieman liian kypsäksi ja täten kuivaksi. Kuvan kakkupohja sopivasti mehevä vielä ilman kostutusta.
Maailman paras ja helpoin suklaakakku (13)

9) Valmista täytteeksi täydellinen suklaakuorrute. Tätä varten tarvitset erittäin pehmeää voita ja mikäli voi ei ole huoneenlämmössä ehtinyt vielä pehmentyä tarpeeksi, käytä se varovaisesti mikron kautta. Lisää voin sekaan tummaa kaakaojauhetta 0,5 dl ja noin 1 dl tomusokeria. Tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria. Notkista hieman suklaakuorrutetta annostelemalla 1-2 ruokalusikallista maitoa joukkoon ja mausta lopuksi vaniljasokerilla. Kuorrute saa olla melko jämäkkää.

10) Täytä kakku suklaakuorrutteella. Levitä kuorrutetta tasaisesti tarjoilulautasella olevalle pohjalevylle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja tarkasta, että se on suorassa eikä kakku lähde kallelleen. Suorista tarvittaessa varovaisesti päältä sormilla painellen. Levitä pohjan päälle loput tai osa suklaakuorrutteesta riippuen siitä jätätkö sitä muutaman lusikallisen vielä päällimmäiseen kerrokseen vai käytätkö kuorrutukseen kermavaahtoa. Nosta päällimmäinen kakkulevy kakun päälle ja tarkista suoruus.

11) Levitä kakun päällimmäiselle osalle muutama ruokalusikallinen (loput) suklaakuorrutteesta tai vispaa vispikerma, mausta sokerilla ja levitä se kakun päälle. Huuhtele käyttämäsi marjat ja asettele vapaasti luovuuttasi käyttäen suklaakuorrutteen tai kermavaahdon päälle.

Nauti heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua! Tämä kakku kestää säilytystä, jolloin maku vain mehevöityy. Voit halutessasi kostuttaa & täyttää kakun jo edellispäivänä odottamaan ja tehdä päällimmäisen kerroksen kuorrutuksen sekä marjoilla koristelun vasta tarjoilupäivänä.

Maailman paras kakku nautitaan maailman parhaassa seurassa ❤ Hyviä hetkiä kesää odottaessa!

Maailman paras suklaakakku (4)Maailman paras suklaakakku (9)Maailman paras suklaakakku (2)Maailman paras suklaakakku (6)

Advertisement

15 kommenttia artikkeliin ”Maailman paras ja helpoin suklaakakku

 1. Kakku oli helppo tehdä ja maistui erittäin hyvältä, vieraatkin kehuivat. Kiitos reseptistä, tulee varmasti tehtyä uudelleen. 🙂

  Tykkää

  • Moikka Johanna ja kiitos paljon kommentistasi! Loistavaa kuulla, että kakkusi onnistui ja keräsi kehuja 😄👌 Itsellänikin tämä kakku on varma ”vierasvara” juuri helppouden ja muunneltavuuden ansiosta!

   Ihanaa kevättä ☀️

   -Hannis.

   Tykkää

 2. Moi! Kiitos ihanasta blogista!😊 Jos tämän suklaakakun määrät tuplaisi tulisiko siitä hyvä 26cm tai 22cm irtopohjavuokaan? Vähän isommalle porukalle… 😉 Olisiko mitään ihanaa mansikkakakkuohjetta tulossa näin kevään/kesän kunniaksi? 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Moikka Heli! Kivaa kuulla, että olet blogista tykännyt 🙂 Ja todellakin, kiitos ideasta -seuraavaksi mietintään makeista makein mansikkakakku. Blogista löytyy muuten Britakakku, jota lämpimästi suosittelen. Se on niin hyvää ja eikö pikkuhiljaa ala olla raparperin sesonkiaika sopivasti?

   Suklaakakun aineet tuplattuina riittävät hyvin 22 cm irtopohjavuokaan. Isompaan tehtynä kyllä myös, jolloin kakku jää vain matalammaksi ja leikkaisin sen tuolloin kahteen pohjaosaan kolmen sijaan.

   Aurinkoisia päiviä sulle & perheelle!

   t. Hannis

   Tykkää

 3. Täällä ei kyllä onnistunut ollenkaan, tein kyllä n.22cm irtopohjavuokaan, mutta kakku ei silti kohonnut minnekään. Valtava pettymys :/

  Tykkää

  • Hei Peppi,

   harmillista! Tämä kakku on rasvainen ja raskas eikä tavallisen täytekakkupohjan tapaan kuohkea, joka kohoaa hurjasti. Ohjeen suklaakakku on tarkoitettu pienempään 15-18 cm halkaisijan vuokaan, jolloin taikina riittää kakuksi asti. Suurempaan tehtynä siitä tulee ennemmin suklaapiirakka! Joka kyllä varmasti toimii myös, kun siihen päälle lyö kuorrutteen ja koristelun 😄 Kiitos palautteestasi ja hyviä leivontahetkiä jatkossakin!

   Terkuin,
   Hannis.

   Tykkää

 4. Kiitos ihanasta kakkuohjeesta! Olen vieroksunut pohjia, joissa vaahdotetaan voi ja sokeri mutta tällä onnistuin heti. Teen kyllä uudestaankin 😊

  Tykkää

 5. Ohje kuulostaa hyvältä! 🙂 Arveletko että pohja säilyisi hyvänä jos tekisin sen jo edellisenä päivänä? Leikkaisin ja kostuttaisin vasta seuraavana. Jos tekisin näin, kannattaisikohan pohja säilyttää muovipussissa huoneenlämmössä vai jääkaapissa?

  Tykkää

 6. Paluuviite: Outi's life: Herkullinen suklaakakku

 7. Kuinka hyvin tämä kakku säilyy pakkasessa? Ajattelin, että jos täyttäisi jo valmiiksi, mutta kuoruttais vasta tarjoiluu?

  Tykkää

 8. Heips! Kiitos hyvästä ohjeesta! Fariinisokerin tilalle laitoin muskovadosokeria. Suklaa vadelmakakun tilannut poikakin kehui kakkua: kerrankin hyvää kakkua 😉

  Tykkää

 9. Moikka
  Tein tällä ohjeella pohjan ja vaikuttaa hyvältä, mutta itsellä kakku ei kyllä noussut paljoakaan, 18cm vuoka. 2 kerrosta jotenkin pitäisi saada leikattua😁

  Tykkää

 10. Siis ihan lättänä tuo on, tuurilla saan edes yhdesti leikattua, vaan en tiedä kannattaako kun olisi niin ohuet kerrokset. 18cm irtopohjavuoka, kaikki tarkasti ohjeiden mukaan tehty.

  Tykkää

 11. Onko paistoaika sama, jos tekee tuon määrän isompaan vuokaan (halk. 23cm). Entä jos tekee kaksikertaisen määrän taikinaa, mikä olisi sopiva paistoaika?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s