Mehevistä mehevin banaanikakku

Meillä ei ole pullantuoksuinen koti. Meillä on banaanikakun tuoksuinen koti! Tämän ihanan mehevän banaanikakun ohjeen olen jo vuosia sitten saanut käsinkirjoitettuna ruutupaperilla. Silloin vielä pieneltä tytöltä, joka oli ja on edelleen innokas leipuri. Lämmin kiitos hänelle!

Maailman paras banaanikakku

Kuten reseptilappusen kuvasta yllä näkyy, tämä ohje on ollut erittäin ahkerassa käytössä, vaikka en kuivakakkujen ystävä ole lainkaan. Tai juurikin siksi ohje on suosikkini, sillä lopputulos ei ole kuivaa kakkua nähnytkään!

Oikeasti mehevistä mehevin kakku syntyy erittäin vähällä vaivalla ja aktiivinen tekoaika ottaa noin vartin. Mitä muuta muka edes ehtii vartissa? Uunissa kakku viihtyy noin tunnin, jolloin on aikaa juuri sopivasti valita kirja, ottaa sohvalla mukava asento ja nostaa jalat ylös valmista kakkua odotellessa.

Okei, tämä tapahtuu perhetilanteesta johtuen mun kohdalla vain jossain toisessa todellisuudessa mutta edellinen kuvaus on se tunnelma, mihin tämä kakku kuuluisi. Laiskoihin hetkiin, kun ei ole kiire mihinkään ja ainoa, mitä kannattaa tehdä, on santsata palanen lisää. Yhtälailla pala banaanikakkua maitolasin kera nautittuna tuo mukavaa menneen ajan tunnelmaa arkeen, jossa toinen lapsista viihtyy liian hyvin sähköjohtojen läheisyydessä ja toinen luulee sekä sängyn että sohvan olevan sisätiloissa sijaitseva trampoliini. Ilman turvaverkkoja!

Maailman paras banaanikakku (19)

Banaanikakku on oivallinen tapa hävittää vanhahkot, ruskeiksi ja mössöksi menneet banaanit. Mitä kypsempiä, sen parempia kakussa! Vielä ehtii helposti vaikka tänään leipoa kakun mukaan juhannuksen rientoihin, se on kätevä kuljettaa mukana ja makuhan vain paranee päivien kuluessa. Toki puoli kakkua menee väistämättä jo leivontapäivänä. On se vaan niin hyvää. Todetkaa tämä itse, tässä sen ohje olkaa hyvät!

MEHEVISTÄ MEHEVIN BANAANIKAKKU

150 g voita
3 dl sokeria (2,5 dl riittää myös)
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3-4 banaania
(Alkuperäisessä ohjeessa on 1 tl neilikkaa mutta itse en ko. mausteesta pidä niin sen jätän aina kokonaan pois. Ei sitä tosin maustekaapistani löytyisikään!)

1) Lue ohjeet, ota tarvittavat aineet esille ja anna voin pehmitä huoneenlämmössä tai sulata sitä hiven mikrossa. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota tarvittaessa. Minulla on käytössä silikoninen kakkuvuoka, josta banaanikakku irtoaa pelkällä huolellisella vuoan voitelulla ilman korppujauho-osuutta.
Maailman paras banaanikakku Maailman paras banaanikakku

2) Muussaa banaanit, haarukkatason soseutus riittää.
Maailman paras banaanikakku

2) Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
Maailman paras banaanikakku

3) Lisää kananmunat seokseen. Sekoita kuohkeahkoksi (onko tämä edes oikea sana?!?)
Maailman paras banaanikakku Maailman paras banaanikakku

4) Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, suola, inkivääri ja kaneli) keskenään.

5) Lisää kuivat aineet ja banaanisose vuorotellen taikinaan.
Maailman paras banaanikakku Maailman paras banaanikakku

6) Kaada voideltuun kakkuvuokaan (onnistuu myös irtopohjavuoassa) ja paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin tunti uunisi tehoista riippuen. Itsellä täydellisen mehevään lopputulokseen menee melko tasan tuo 60 minuuttia.
Maailman paras banaanikakku

Banaanikakun on tarkoitus olla mehevää mutta ei raakaa. Kypsyyttä voi testata tikulla, kun pinta alkaa näyttää kypsältä. Kakku on valmis, kun tikkuun ei tartu taikinaa! Itse olen kumonnut kakun vasta sen jäähdyttyä, jolloin se on irronnut nätisti vuoasta.Tomusokeria kannattaa ripotella vasta juuri ennen tarjoiluhetkeä, sillä kakku on niin kostea ja mehevä, että sokeri liukenee pintaan melko nopeasti.
Maailman paras banaanikakku

Toivottavasti joku kuivakakkujen vihamieskin siellä innostuu tätä banaanikakkua kokeilemaan. Olen melkein varma, että tästä saa sydänystävän! No ei ehkä tosin terveysmielessä.

Maailman paras banaanikakku Maailman paras banaanikakku Maailman paras banaanikakku

Advertisement

13 kommenttia artikkeliin ”Mehevistä mehevin banaanikakku

 1. Leivoin banaanikakun eilen ilallla. Oli helppo tehdä ja tosi hyvää tuli. Nyt on kylään viemistä juhannuksena 🙂 Miten kakku kannattaa mielestäsi säilyttää, jotta pysyy pitkään mehevänä eikä kuivu?

  Tykkää

  • Moikka Anne! Isosti pahoittelut, että vastaan vasta nyt. Ei ole vielä blogihomma ihan rutiinia ja pääsi kommenttisi lähes yllättämään 😂

   Kiitos, että kokeilit ohjetta ja banaanikakku onnistui! Nyt on toki jo myöhäistä tuliaiskakun suhteen mutta jatkoa ajatellen säilytys onnistuu hyvin folioon käärimällä tai kuvun alla säilyttäen huoneenlämmössä.

   Melkeinpä mehevyys vain lisääntyy muutamassa päivässä ja maku paranee! Toivottavasti kakku maistui ja vietitte mukavan juhannusjuhlan 😄

   Tykkää

 2. Paluuviite: Mahtavan mehevä mutakakku, päivän kuin päivän pelastuksena! | LEIVO MUN KAA

 3. Nam! Tää kakku meinaa viedä kielen mukanaan ja on nyt meidän ehdoton suosikki :)Jouluiset mausteet maistuvat ihanasti pehmeän banaanin kanssa. Pienillä muutoksilla kakusta saa myös terveellisen ja painonvartijallekin sopivan. vehnäjauhot voi korvata hiukan pienemmällä määrällä spelttijauhoja. kaksinkertaiseen satsiin olen laittanut vain desilitran rasvaa, ja silti niin hyvää! sokerin olen korvannut pienellä määrällä terveyskaupasta saatavalla stevialla. Kakku on banskujen ansiosta mielestäni hyvä ilmankin.
  Adalmina terveysintoilija

  Tykkää

  • Moikka Adalmina! Kiitos ihanasta kommentistasi ja kuulostaa hyvältä sun terveellisempi versio 😄👍 Ajanpuutteen ja juurikin koska sokeria ja rasvaa ei voi kovin suuressa mittakaavassa viikottain vetää, on nyt leivontahommat hetkeksi jäänyt. Siksipä onkin kiva saada vinkkiä uusista tavoista tehdä, kiitos siitä ja ehdottomasti tämä versiosi kokeiluun! Vastavinkkinä, ootko kokeillut heittää sekaan myös muutaman kourallisen mustikoita? Maistuu niinkin 😄

   Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!

   Tykkää

 4. Näköjään aina, kun leivon banaanikakun, päädyn tähän sinun ohjeeseesi. 😀 Silläpä ajattelin kiittää näin kommentin muodossa. Mulla on tapana aina vähän tuunailla ohjetta kuin ohjetta, joten tällä kertaa laitoin kakkuun myös valkosuklaata sekä hunajapähkinöitä rouhittuina. Taikina ainakin oli taas hyvää (lusikka suussa), joten eiköhän itse kakkukin maistu syöjille.
  Kiitos hyvästä ohjeesta siis!

  Liked by 1 henkilö

  • Moikka Piia, kiitos paljon kommentistasi! Ja hei, sama homma mulla -tämä aikanaan saamani ohje on ollut itelläkin tosi kovassa käytössä. Leivoin sen myös juuri jouluksi ja pistin joukkoon tummaa suklaata. Sun kombo kuulostaa niiiiiin herkulliselta, että ensi kerralla lähtee se testiin 😊 Oikeastaan tekisi mieli leipoa tuota jo tänään!

   Ihania talvipäiviä ja inspiraatiota leipomuksiin!

   Terkuin,
   Hannis.

   Tykkää

 5. Olen tehnyt tätä jo kerran tällä löytämälläni ohjeellasi! Täydellistä oli ensimmäinen kakkuni, jonka leipasin, ihan mielettömän herkullista ja mehevää totisesti! Nyt toista kertaa oli pakko kokeilla, kun 3 banaania jälleen muuttuneet keltaisesta mustaksi, eikä tee mieli niitä enää syödä. Uunissa kakku nro 2 parhaillaan, katsotaan mitenkä se onnistuu ja maistuu. Olen melko varma, että tällä ohjeella banaanikakkua tulee tehtyä vielä monet kerrat! Kiitos hyvästä ohjeesta! 🙂
  -S

  Tykkää

 6. Hei!

  Itselläni muuten vastaava ohje, mutta suolaa ei ohjeessani ole. (määrä tuntui melko reilulta makeaan kakkuun) Harmillisesti huomasin ohjeesi vasta kun juuri tekemäni banaanikakku odottaa jo pöydällä jäähtymistä, muuten olisin kokeillut suolan lisäämistä. En ole kovin perehtynyt näihin leivonta juttuihin (vaikka leipoa tykkäänkin) eli mielenkiinnolla jäin miettimään, että millaisen vaikutelman suola tuo tähän kakkuun?

  Tykkää

 7. Ihan paras banaanikakku! Maistuu koko perheelle ja kavereille. Taas tänään teen poikani pyynnöstä.
  Kiitos hyvästä reseptistä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s